İskenderun’u yarıkkaya vurdu

İskenderun’da dün yaşanan toz taşınımının ardından gece çıkan şiddetli fırtına birçok işyerinde maddi hasara neden oldu. Yarıkkaya olarak bilinen fırtına çoğu işyerinin camlarını patlattı, kapılarını yerinden söktü,tabelaları parçaladı ve bazı ağaçları kökten devirdi.

Sabah işyerlerine giden vatandaşlar, fırtınanın oluşturduğu hasarla yüzleştiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

Fikret Taze adlı vatandaş, fırtına nedeniyle eşinin çalıştığı gelinlik mağazasının camlarının patladığını ve kapılarının söküldüğünü, yaklaşık 10 bin lira maddi zarar olduğunu belirtirken, iş yeri sahibi Muzaffer Saydam ise tabelası sökülen işyerine gittiğinde şaşkınlığını gizleyemedi.

Fırtınan gece geç saatlerde başladığını belirten Mustafa Fırat ise, “Bu fırtına bizim İskenderun’un yarıkkayasıdır. Buraları böyle aldı götürdü. Caddeler hep demir yığınları doldu. Allah muhafaza herhangi bir şey olmadı” ifadelerini kullandı.Şiddetli fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri ve büyük tonajlı gemiler de sürüklenme riskine karşı körfeze sığındı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda, Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağışların başlayacağı belirtilirken, kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, yerel dolu yağışı risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

 

 

 

 

Bir cevap yazın