Arsuz’a bahar geldi

Arsuz’da baharın gelişi, doğanın canlanması, kardeşlik, hoşgörü anlamı taşıyan Nevruz Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı. Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bahçesi’nde gerçekleşen kutlamalara Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hail Karabacak, kurum müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Arsuz Kaymakam Musa Sarı ve eşi Emine Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve protokol üyeleri temsili olarak demir dövdü. Yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan protokol üyeleri ve öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde geleneksel bayram halayı çekti.

Şiirlerin okunduğu, halkoyunlarının gösterisiyle renk kattığı kutlamalarda ayrıca, 21 Mart Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Uluçınar Orman İşletme Şefliği’nce fidan dikiminin de gerçekleştirildiği törene katılanlar, Nevruz Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temennisinde bulundu.

Bir cevap yazın