Belen, Türkiye’nin gündeminde yeşillendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca “21 Mart Dünya Ormancılık Günü” dolaysıyla düzenlenen “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” buluşmasında telekonferans yöntemiyle Belen’e bağlandı. Başlatılan yeni ağaçlandırma seferberliği kapsamında, gelir getirici tür zeytin ağaçlandırma programı çerçevesinde Belen’de 75 aileye sertifikaları törenle takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun video konferans yöntemi ile katıldığı Belen Bakras Mahallesi’ndeki törene Hatay Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Antakya Orman İşleri Müdürü Ömer Gökmen İnal, AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ve vatandaşlar katıldı.

Törende kısa bur konuşma yapan, Başbakan Binali Yıldırım, 16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, 2008-2012 yıllarında milli ağaçlandırma seferberliğinin ardından, bugün  ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim’ kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Bugün 21 Mart Dünya Ormancılık gününüzü, yarın 22 Mart Dünya Su Gününüzü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününüzü kutluyorum. Yine bugün Nevruz, yani Bahar Bayramını da burada kutluyoruz. Nevruz, coğrafyamızda tabiata duyulan sevgi ve hoşgörünün ortak simgesi olan bir bayramdır. Nevruz vesilesiyle bütün vatandaşlarımızın birlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ettiğimiz böyle güzel, anlamlı bir günde hepinizin Nevruz Bayramı’nı da tebrik ediyorum. İşte biz bugün burada bir bayram kutluyoruz, bu programla 5000 Köye 5000 Gelir Getirici Orman Kurulması ve 200.000 Çınar Ekim Eylem Projesini, Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz. Ülke nüfusumuzun 7,5 milyonu, yani yaklaşık yüzde 10’u, 22.383 adet orman içi ya da orman bitişiği köyde yaşıyor. Bu projeyle ceviz, badem ve fıstık çamı gibi gelir getirici ağaç türlerinin yetiştirilmesini yaygınlaştırarak, vatandaşlarımızı bulundukları yerlerde kalkındırmayı amaçlıyoruz. Bu güzel projeleri geliştiren ve hayata geçiren arkadaşlarımızı huzurlarınızda milletim adına tebrik ediyorum. Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023’te orman alanımızı ülke yüzölçümünün yüzde 30’una ulaştırmaktır” derken, “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” buluşmasını başlı başına bir ağaçlandırma devrimi olarak nitelendirdi.

Konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Hatay Valisi Erdal Ata, “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde Belen İlçesi Bakras Mahallesi’nde yaşayan 75 aileye kura ile üzerinde 153 adet zeytin fidanı dikili 4’er dekar arazi kullanım sertifikası dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Tören, Vali Ata ve beraberindekilerin sertifikaların dağıtılması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

Bir cevap yazın