Özel güne, özel konuklar

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve Down sendromlu çocukları makamında ağırladı. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla daha da önem taşıyan ziyarette, Başkan Seyfi Dingil bölgede bir ilk olma özelliğini elinde bulunduran Down Cafe projesi ile İskenderun’daki engelli vatandaşları hayata bağladıklarını söyledi.

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Seyfi Dingil, “Down sendromlu bireyler için özel bir anlam taşıyan bu günde bizleri ziyaret ettiğiniz için çok memnunuz. Down Sendromu Farkındalık Günü, bizlere down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Down sendromlu bireylerin doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışma sonucunda sosyal yaşamda yer edinebildikleri ve onların sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamalarının büyük önem taşıdığının bilinci içerisindeyiz. Belediye olarak sosyal projelerimizi bu bilinç ve farkındalık çerçevesinde oluşturarak hayata geçirmeye özen göstermekteyiz” dedi.

“Güçlü bir STK’yız”

30 ülkenin üyeliği ile kurulan güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyleyen Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ise, “Down Sendromlu bireylerimize mesleki eğitim ve istihdama yönelik çalışmalar yapmayı ilke edindik. Bu özel günde İskenderun’da olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Sizlerin de bu konuda ki çalışmalarını takdirle izliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın