Battı – çıktı projesi şekillenmeye başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İskenderun’da transit geçiş ve şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapımına başlanan “İsmet İnönü – Tayfur Sökmen Birleştirilmiş Entegre Battı Çıktı Projesi” çalışmaları yerinde inceledi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde ulaşım sağlaması adına Hatay genelinde başlattığı mega projelerin bölgedeki insanların hayatını kolaylaştırdığını belirten Beydilli, İskenderun trafiğini önemli derecede rahata kavuşturacak dev battı çıktı projesinin şekillenmeye başladığını ve ileriye yönelik olarak projeyi sağlamlaştırmak adına jet grout imalatının 89 bin metreye ulaştığı bilgisini verdi.

Tayfur Sökmen Bulvarı’nda bulunan köprü çalışmasının tamamlandığının ve yolun asfaltlandıktan sonra trafiğe açılacağını da söyleyen Beydilli, proje alanında bulunan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen deplase edildiğini ve fore kazık çalışmalarının tamamlandığını aktardı.

Tayfur Sökmen Bulvarı üzerindeki giriş kısmında bulunan köprü çalışmasında son aşamaya geldiğini ve 102 adet kiriş tablalarının montaj yapıldığını da sözlerine ekleyen Serhat Beydilli, hava şartlarının elverişli olduğu durumlarda çalışmaların gece gündüz devam ettiğini vurgulayarak, yan yollardan trafik akışının kolaylıkla sağlanması için de çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Bir cevap yazın