Mehmetçiğe ‘Hellim Peyniri’ Kıbrıs’tan

Afrin’de teröristlere yönelik kahraman Mehmetçikler tarafından düzenlenen ‘Zeytindalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla İskenderun’a gelen Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti(KKTC) Din İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, beraberindeki heyetle birlikte İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

Din Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Süleyman Çakır, Genel Sekreter Cengiz İşkey, Din Görevlileri Birliği Genel Başkanı Gökhan İnik ve Genel Sekreter Mustafa Demir’in de eşlik ettiği ziyarette, Mustafa Küçük 1974 kilogram Kıbrıs hellim peynirini, Kaymakam Soytürk öncülüğünde İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na teslim ederek, Mehmetçiğe destek oldu.

“Mehmetçiğin yanındayız”

Zeytindalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçik’e destek amacıyla yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden KKTC’li heyet, “Bugün Afrin’de Türkiye’nin şanlı ordusu, adım adım barış ve huzuru tesis etmektedir. Bu doğrultuda ‘Zeytindalı Harekâtı’nda mücadele eden Mehmetçik’e destek amacıyla düzenlediğimiz kampanya kapsamında 1974 kilogram Kıbrıs hellimini Mehmetçiklere göndererek sembolik bir hediye ile onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Hazırlamış olduğumuz yardım paketlerini de siz değerli kaymakamımızın öncülüğünde İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na teslim ettik. Kıbrıs Türkleri olarak bu haklı ve onurlu mücadelelerinde her zaman yüce Türk Devleti ve milletinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

“KKTC’nin desteği moral veriyor” 

Yavru Vatan’dan ‘Zeytindalı Harekâtı’na destek için yapılan bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Soytürk de; “Sizleri burada görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumu belirtmek isterim. 20 Ocak 2018’de TSK’nın Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ teröristlerini etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatmış olduğu ‘Zeytindalı Harekâtı’na Türkiye genelinde 81 milyon vatandaşımızın her türlü desteği vermesi bizleri ayrıca onurlandırmakta ve mutlu etmektedir. Kadirşinas halkımızın bu desteğinin yanısıra KKTC’nin de desteğini görmek bizlere ayrıca moral vermiştir. KKTC’deki vatandaşlarımızın geçmiş dönemlerde çektiği sıkıntıları ve acıları biliyoruz. O dönemde yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı ile KKTC özgürlüğüne kavuşmuştu. Şimdi ise ülkemizin güvenliği ve milletimizin esenliği için önem arz eden ‘Zeytindalı Harekâtı’ icra ediliyor. Bu harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Kadirşinas Türk milleti, güçlü devletimizin ve şanlı ordumuzun asilliğinin en güzide timsali olurken, harekâtta görev alan güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi de tarihe altın harflerle nakşedilen bir kahramanlık destanı oluşturmaktadır” diye konuştu.

Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin sonunda,  DİN GÖR-SEN Genel Başkanı Süleyman Çakır ziyaretin anısına Kaymakam Soytürk’e Kıbrıs haritası işlemeli tablo takdim etti.

Bir cevap yazın