Hatay buluşmasının ilk ziyareti Vali Ata’ya

Türkiye’nin 81 ilinden 5 bin esnaf temsilcisiyle birlikte  “Mehmetçik Nerede Biz Oradayız, 81 İlden Esnaf ve Sanatkârlar Hatay’dayız” programı çerçevesinde Hatay’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti.

Vali Ata’dan Hatay ile ilgili bilgiler alan ve Afrin Harekatı’nın, Türkiye’nin güvenliğiyle çok yakından alakalı olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, yıllarca Amanos üzerinden, özellikle Suriye’den beslenen terör örgütlerinin yurda girişlerinin, operasyon öncesi ve sonra Hatay’ın çeşitli ilçelerini hedef alan, sivil yerleşimlere, halka yönelik roket atımlarının ve saldırıların, verilen şehitlerin ve sivil kayıpların her şeyi anlatmaya yettiğini belirtti.

TSK’nın sivillerin zarar görmemesi için büyük bir gayret gösterdiğinin altını çizen Tüfenkci, “Hani birileri diyor ya ‘Türk ordusu, sivillere dikkat etsin, şunu yapsın, bu yapılsın’, Türk ordusu tarihinden ve geleneğinden aldığı güç ve kuvvetle zaten buna çok dikkat ediyor. Kendi askerini riske atarak sivillere yönelik bir zayiat olmaması noktasında azami gayret gösteriyor. Terör örgütlerine mensup teröristlerin atmış olduğu füzelerle hayatlarını yitiren, şehit olan vatandaşlarımızı da Avrupa’nın veya hani bu çeşitli örgütlerin maalesef görmediğini de görüyoruz. Hatay bu anlamıyla bu kayıpları yaşayan illerimizin başında geliyor” dedi.

“Esnafın taleplerini dinleyeceğiz”

Her kesimin bu operasyonların Türkiye’nin istiklali ve istikbaline, bekasına yönelik tehlikelerin bertaraf edilmek için yapıldığını gördüğünü dile getiren Tüfenkci, kendilerinin de bugün 5 bin esnafla Hatay’a geldiğini ve esnafın da devletinin yanında olduğunu gösterdiğini vurguladı. Tüfenkci, kentteki ziyaretleri kapsamında esnafın beklentileri ve taleplerini dinleyeceklerini ve bu noktada da atılması gereken adımlar varsa onu da atmış olacaklarını kaydetti.

“Asla hiç bir sivilin zarar görmesi söz konusu değil”

Hatay Valisi Ata da Zeytin Dalı Harekatı’nın başından bu yana kente yurdun dört bir yanından vatandaşların destek ziyaretlerinin sürdüğünü aktardı. Harekatın ülkenin geleceği için çok önemli olduğuna dikkati çeken Ata, “Yapılması gereken bir operasyondu. 1984 yılında Türkiye’de başlayan terör, 1992 yılından itibaren de Amanoslar bölgesinde faaliyete geçmiş ve hep Afrin bölgesinden destekleniyordu. Tabiri caizse bir çıban başıydı, burasının mutlaka temizlenmesi gerekiyordu. İnşallah en kısa süre içinde silahlı kuvvetlerimiz bunu başarıyla sonlandıracak” diye konuştu.

Ata, operasyonda hiç bir sivilin burnunun dahi kanamadığına vurgu yaparak, “Ayrıca terör örgütünün ölüme terk ettiği kendi vatandaşları bizim silahlı kuvvetlerimiz tarafından kurtarılmış ve şu anda özürlüsü, yaşlısı, yaralıları var, onlar da tedavi edilmektedir. Türk devleti bu konuda hassasiyet gösteriyor. Batılıların iddia ettiği gibi, terör örgütünün propaganda yaptığı gibi asla hiçbir sivilin zarar görmesi söz konusu değil” dedi.

İkinci durak Reyhanlı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, daha sonra Hatay Valisi Erdal Ata, milletvekilleri ve Ak Parti il başkanı ile birlikte Reyhanlı’ya geçti. Bakan Tüfenkçi,  Reyhanlı’da çarşı ve pazar esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi, hayırlı işler dileğinde bulundu.

 

Bir cevap yazın