Fransa’ya Hatay imzası attılar

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük emlak, gayrimenkul ve yatırım fuarı olan MIPIM’de Hatay’ın kent kimliğinin ve kentin gelişmesi için hazırlanan projelerini tanıttı.

Kentin ve projelerin tanıtımında Başkan Savaş’a en büyük destekçisi olan eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanısıra HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, proje sorumluları İhsan Çakar ve Musa Eskiocak da eşlik etti.

Göreve geldiği günden bu güne dek geçen süre zarfında yenilikçi ve kaliteli hizmetleriyle kenti geleceğe emin adımlarla taşıyan Başkan Savaş, fuarda katılımcılara ve basın mensuplarına projelerinin yanısıra Hatay’ın tarihi, kültürel, ekonomik, sosyolojik özelliklerini, gastronomiye katkı sunan lezzetlerini anlatarak, Hatay’ın jeopolitik konumunun önemiyle ilgili bilgiler paylaştı.

Başkan Savaş, HBB’nin standını ziyaret eden Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı ve Kanal Ekonomi yöneticisi Celal Toprak ve Anadolu Ajansı ekonomi müdürü Yılmaz Yıldız ile de görüşmeler gerçekleştirerek, Hatay hakkında bilgiler verdi.

Bir cevap yazın