Esnaf ve sanatkarlardan Hatay’da örnek kenetlenme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, 81 ilden gelen esnaf, esnaf kredi kefalet kooperatifleri ve borsa başkanlarıyla birlikte, Reyhanlı Belediyesi’nde şehit aileleri ile biraraya geldikten sonra, sınıra sıfır noktada bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçti.

Buradaki incelemelerinin ardından, esnafla birlikte tek yürek olarak sınır kapısında dev Türk Bayrağı açan Tüfenkçi, Mehmetçik için dua etti. Yurdun dört bir yanından gelen esnafın, Hatay ve Reyhanlı’daki meslektaşlarıyla bugün dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkçi, şehit yakınlarına da Türk bayrağı hediye etti.

“Halkımızın güvenliğini istiyoruz”

Tüfenkci, Reyhanlı ile Hatay’ın bazı ilçelerinin, harekât öncesinde ve başlangıcında terörden zarar gördüğünü anlatan Tüfenkci, “Özellikle Avrupa’da bazı kesimlerin, bazı devletlerin ‘Sivil zayiatı olmasın’ diye şu günlerde bağırdıkları zaman dilimlerinde, esasında Reyhanlı’ya gelip o kızımızı, Suriyeli vatandaşımızı, amcamızı görmelerini, onların ailelerinin sesini duymalarını isterdik. Burada dükkanları zayi oldu, evleri yıkıldı ve gerçekten de hiçbir sivilin Reyhanlı’da yaşamaktan başka bir dahilleri de yoktu ama ülkemize bu bölgelerden gelen roketlerden, terör saldırılarından birebir etkilendiler. İşte bu insanları görüp ‘Afrin’de niye bu operasyonu yapıyoruz?’ onu anlamalarını istiyoruz. Çünkü biz gerek sınırlarımızı koruma gerek sınırlarımızın yakınındaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz. Ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar var ve bunların tekrardan ülkelerine dönmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz. Yoksa bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. İnşallah başarılı bir şekilde operasyonlar devam ediyor” dedi.

Yardım dolu heybeler Suriye’ye gönderildi

Tüfenkci ayrıca, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 81 ilden gelen esnaf adına Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçikler için kurban kesilmesinin ardından Bakan Tüfekçi, “TürkiyeSuriye Sınırı Cilvegözü Sınır Geçiş Noktasında Alt yapı, Donanım ve Operasyonel Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında faaliyete geçirilen mobil tarama cihazının açılışına katıldı.

Tüfenkçi daha sonra, Afrin’de terörün zulmüne uğramış Suriyeli vatandaşlara esnaf ve sanatkârın gönlünden kopartarak doldurduğu heybeleri yardım tırlarına yükleyerek, Suriye’ye yolcu etti.

 

Bir cevap yazın