Öğrenmenin yaşı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında İskenderun Şükrü Kanatlı İlkokulu’nda açılan kurslara katılanlar heyecanlı halleriyle dikkat çekti.

Şükrü Kanatlı İlkokulu öğretmenleri Gül Çelikezen, Züber Orhan, Fatma Rana Temel, Tayfun Gökkaya, Semra Kınacı ve Halim Ökten öncülüğünde 6 ayrı sınıfta verilen okuma – yazma eğitimine, bazı kursiyerlerin çocuklarıyla birlikte katıldığı da dikkatlerden kaçmadı.

Öğretmenlerin, büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğu eğitimlerde, ayrıca kursiyerlere okuma ve yazma öğrenmelerinin hayatlarını nasıl değiştireceği de anlatıldı.

Kurslar 27 Nisan’da sona erecek

Okur-yazarlık Seferberliği kapsamında 6 sınıfta, 48 bayan kursiyerin katılımıyla verilen eğitimler hakkına bilgiler veren İskenderun Şükrü Kanatlı İlkokulu Müdürü Gültekin Gücüyeter, “5 Mart Pazartesi günü başlayan okur-yazarlık seferberliği, okulumuzda da başladı. Kayıtlarımız hala devam ediyor. Şuan için 6 öğretmeniz öncülüğünde 6 sınıfımızda toplamda 48 bayan öğrencimizle kurslarımız devam ediyor. Haftanın üç günü, toplamda 10 saat boyunca gerekli eğitimlerin verileceği kursumuz 27 Nisan’da sona erecek. Ben tüm bayanlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Her kursiyer bizim için önemli”

Okul öğretmeni Gül Çelikezen ise, günümüz Türkiye’sinde okumayan tek bir bayan kalmaması adına başlatılan seferberlik kampanyasında eğitmen olarak görev almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bayanlarımız okulumuza gelerek ‘Okur-yazarlık’ seferberliğine katıldılar. Onlar için Halk Eğitim Merkezimiz tarafından hazırlanan kitaplarımızı kendilerine dağıttık. Bayanlarımızın okur-yazar olmasına katkı sağlamaktan ötürü çok mutluyum. İstiyorum ki; okuma yazma bilmeyen tek bir bayanımız dahi kalmasın. Sınıflarımız yavaş yavaş dolmaya başladı. Yaşı ne olursa olsun okulumuza gelen her bir bayan kursiyerimiz bizim için çok değerli. Umarım her şey onların istediği gibi olur” derken, okuma yazma bilmeyen herkesin mutlaka bu kurslara katılması için de çağrıda bulundu.

Bir cevap yazın