Mesleğin yıldızları Arpegedik’de parladı

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerine her geçen yıl farklı bir boyut kazandıran Arpagedik Ortaokulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu kez mesleğinde kariyer yapmış uzman kadınları, velilerle buluşturdu. Arpagedik Ortaokulu danışman öğretmeni Esra Kaya’nın girişimi ve Okul Müdürü Sinem Kaymak’ın desteğiyle Arpagedik Sosyal Tesisi’nde düzenlenen, konuşmacı olarak  da Palmiye Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Özge Karagöz Güler, Diyetisyen Pınar Parlar,  Güzellik Uzmanı Ayşe Çimer ve ASYA GYM Plates Eğitmeni Demet Tumani’nin katıldığı söyleşide kadına dair herşey başlıklar halinde ele alındı.

Bilinçli beslenme ve sağlıklı nesiller yetiştirme konusunda kadınlara büyük sorumluluklar düştüğüne inanan bir eğitimci olarak söyleşinin önemine değinen danışman öğretmen Esra Kaya, velileri ile buluşma taleplerine duyarsız kalmayan konuklarına tek tek teşekkür ederek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

15 yıllık deneyim ve tecrübesini kadınlarla paylaşan güzellik uzmanı Ayşe Çimer, bakımlı olmanın sanıldığı gibi zahmetli bir iş olmadığını belirterek,  bakımlı olma konusunda çaba göstermenin ve sadece biraz özenmenin bile kadının güzelliğini taçlandırabileceğini söyledi.

   

Diyetisyen dikkat çekti

Söyleşi de en çok dikkat çeken kısımda ise Diyetisyen Pınar Parlar, nasıl beslenilmeli, öğünlerde nelere yer verilmeli, hangi besinler tüketilmeli, hangi besinlerden ve yiyeceklerden uzak durulmalı gibi soruların cevaplarını  verdi. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanısıra büyük bir tehdit oluşturan obeziteden korunma ve zayıflamanın da püf noktalarını velilerle paylaşan Parlar, çocukluk dönemindeki hatalı beslenme uygulamalarının dolayısıyla geleceği de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, hem veliler, hem de öğrenciler için doğru beslenmenin önemine vurgu yaptı. Genç diyetisyen Parlar, sağlıklı beslenmenin yemeklere yasak koymaktan değil, doğru beslenmeyi yaşam tarzına dönüştürmekten geçtiğini anlattıktan sonra, velilerin sorularını cevapladı.

Söyleşide ayrıca hareketli yaşam ve spor yapmanın da önemine dikkat çekilirken, konuşmacılar dahil olmak üzere panele katılan tüm kadınlara kırmızı karanfil dağıtıldı.

 

 

Bir cevap yazın