Kadın kursiyerler kaymakamı gururlandırdı

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede mesleki eğitim kurslarına katılan kadınları ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi’nin Karapelit Mahallesi’ndeki derslikler ile Derebahçe Mahallesi’nde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen “Belen Kadın Toplum Merkezi” kursiyerleri ile bir araya gelen Kaymakam Aydın’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akçe de eşlik etti.

Dikiş nakış, ahşap boyama, dekoratif tablo, takı tasarımı  gibi kurslarda kadınların hünerli elleri ve yetenekleriyle ürettikleri ürünleri inceleyen Kaymakam Aydın, ilgisini çeken çalışmalar hakkında da kadınlardan bilgi aldı.

Meslek edindirme kurslarının önemine değinen Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, “Sevginin, şefkatin ve fedakârlığın timsali olan kadınlarımızın toplumsal, sosyal ve ekonomik yaşamımızın en temel taşları olduğunu, toplumun yapısını güçlendirip, şekillendirdiğini, aile birliğinin ve iş yaşamının en önemli unsuru olduklarını hepimiz biliyoruz. Bugün burada kadınlarımızın neler başarabileceğini görmenin yanı sıra, merkezimizin sosyal hayata katkılarına şahit olmanın mutluluğunu yaşadım. Üreten kadınların bu kurslarda meslek sahibi olmaları, ekonomik olarak güçlenmeleri ve aile bütçelerine katkı sunacak olmaları da ayrıca memnuniyet verici” derken, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Bir cevap yazın