Türk Anneler Derneği’ne alkış

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Zübeyde Hanım Büstü’ne çelenk sunan Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Üyeleri, ‘Kadına şiddete, çocuk tecavüzlerine ve sevgisiz bir dünyaya’ hayır diyerek, haykırdı.

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir açıklama yapan Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart’ta Zübeyde Hanım Büstümüze bir anne olarak çelenk bıraktık. Biz anneler olarak ‘Kadına Şiddete, çocuk tecavüzlerine ve sevgisiz bir dünyaya hayır’ diyoruz. Tüm kadınlarımız için yaşanılabilir bir dünya istiyoruz. Unutulmasın ki; Cumhuriyet kadınlarımızın desteği ile kuruldu” dedi.

“Kadının gölgesi yeter”

Zübeyde Hanım Büstüne sunulan çelenk sunma töreninin ardından Türk Anneler Derneği, STK’ların bayan temsilcileri ile birlikte Teras Cafe’de yemekte bir araya geldi.

Burada da kısa bir konuşma yapan Başkan Nezihe Elibol, “Kadınlar çınar ağacı gibidir, gölgesi bile yeterdir. Yürekleri kocamandır ve o yüreğe evreni sığdırırlar. Yaşamın en güzel rengi, hatta tüm renkleridirler. O renkleri soldurmamak gereklidir. Kısaca insanca yaşamak, yaşatmak için kadınlarımıza ihtiyaç vardır” dedi.

Başkan Nezihe Elibol, daha sonra yönetim kurulu üyeleri birlikte derneğe bağışta bulunan Hacı Pervin Tosyalı, Lütfiye Güntav ve Mualla Akın’a plaket takdiminde bulundu.

Ayrıca düzenlenen yemekte Avukat Talya Şen tarafından yemeğe katılan tüm bayanlara ‘Kadın Hakları’ ile ilgili kısa bir sunum yapıldı.

 

 

 

Bir cevap yazın