Rus Büyükelçi’den MMK’ya çıkarma

Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçisi Aleksei Erkhov, Türkiye’nin sıfırdan yapılmış en büyük özel yatırımı olan MMK Metalurji’yi ziyaret etti. Büyükelçi Erkhov’a bölgenin en büyük demir çelik üreticilerinden biri olan MMK Metalurji’yi gezdiren Genel Müdürü Denis Kvasov, büyükelçiye üretim süreçleri, finansal göstergeler ve yeni yatırım planları hakkında bilgiler verdi.

Rusya’nın en büyük demir çelik üreticisi MMK’nın grup şirketi olan MMK Metalurji’nin büyümesinin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Büyükelçi Erkhov, bu büyüklükteki modern yatırımların başarılı olmasının, bölgede yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılar için olumlu örnek olduğunun da altını çizerek, “Bu yatırımlar Rusya ve Türkiye gibi iki büyük ülkenin dostluk köprülerinin gelişmesine de katkı sağlar” dedi.

Büyükelçi Erkhov, MMK’nın yatırımlarını geliştirmesi ve yeni Rus yatırımcıların Türkiye’de yatırımlarının artırılarak devam etmesinin Rusya Federasyonu Büyükelçiliği tarafından sonuna kadar desteklendiğini vurguladı.

Büyükelçi Erkhov, üretim tesislerini gezerek, fabrika  ve üretilen ürünler hakkında bilgi aldıktan   sonra, “Şirketin her zaman yanındayız ve karşılaşılan engeller de çözüme hazırız” mesajını verdi.

Şirkette çalışan Rusya vatandaşları ile sohbet ederek onların sorularını yanıtlayan büyükelçi, MMK Metalurji ziyaretinden sonra Hatay’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Bir cevap yazın