Bir KADIN tüm dünyayı değiştirebilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Kadın Kolları İlçe Yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Çocuk istismarı, kadına şiddet, Atatürk ve Kadın’ konulu panel düzenledi.

HATSU İskenderun Binası’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Psikiyatrist ve Aile Terapisti İletişim Uzmanı Dr. Suat Yiğit, Okul Öncesi Eğitimcisi Gülser Yiğit ve Özgür Adam Yazar Aktivist Zafer Çalışkan katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen panelde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı açılış konuşmasını CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz yaptı.

“8 Martımız kutlu olsun”

Korkmaz, “Cumhuriyet devrimi, kitap okumak, enstrüman çalmak, sadece sarayda yaşayanların değil, ülkedeki tüm kadınların ilgi alanı olmalı. Bilim ve sanatın yolu kadınlarımıza açılmalı. Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlığını hissettiğimiz, bizi biz yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarisinde rol almış yiğit kadınlarımız ile Türkiye’nin aydınlanmasında emeği geçen tüm emekçi kadınlarımıza ve bize bu günü armağan eden 120 emekçi kadınımızın önünde tekrar ve tekrar saygıyla eğilir, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

“Elalemin lafına bakmayın”

Panelist Okul Öncesi Eğitimcisi Gülser Yiğit, çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet konusuna değinerek, çocukların cam bir fanusta büyütülmemesi, sınırlarını bilerek, dış dünyaya karşı kendilerini savunacak şekilde büyütülmeleri gerektiğini ifade ederek, tüm kadınlara ve annelere verilen eğitimin bu açıdan çok önemli olduğunu hatırlattı.

Gülser Yiğit, istismar ve tacizi yapanları da kadınların doğurup büyüttüğünü ve eğitimlerinin yine kadınlar tarafından verildiğini, aynı kadınların yine mucizeler yaratarak tüm dünyayı değiştirebileceğini hatırlatarak, ısrarla eğitim vurgusu yaptı.

‘Elalem ne der?’ diyerek yaşanılan istismarlara göz yummanın bir ömür acısının yaşanılacağını da ifade eden Yiğit, “Elalem bu konuda 15 dakika konuşur, sizler ise bunun acısını bir ömür çeker ve yaşarsınız. Bu sebeple dış dünyaya kulaklarınızı tıkayın ve çocuklarınızı koruyun” dedi.

“Dünyada herşey kadının eseridir”

Psikiyatrist ve Aile Terapisti İletişim Uzmanı Dr. Suat Yiğit ise, kadınların her zaman güçlü olması gerektiğini, dünyayı değiştirebilecek gücün kadınların elinde olduğunu bu sebeple yaşamın her alanında kadınların aktif bir rol alarak, eğitici bir şekilde çevrelerini değiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Özgür Adam Yazar Aktivist Zafer Çalışkan da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada her şey kadının eseridir’ sözünden de esinlenerek, Cumhuriyetin kurulmasında ve günümüzde kadının önemini anlattı.

 

 

Bir cevap yazın