Namaza davetin sesi artık daha eğitimli

İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, ezanı güzel okuma ve müezzinlik becerisinin geliştirilmesi amacıyla başlattıkları  ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursu’ hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kursun Hatay Müftülüğü’nden Şube Müdürü olarak emekli olan hocaları Faruk Yaldız tarafından verileceğini ifade eden Taştan, 80 saat sürecek olan kursun sonunda insanların ezanı daha farklı bir huşuyla dinleyeceğini söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Müftü Taştan, “Umarım bugün ve bundan sonraki hergün, hanımlarımız için kavgasız, şiddetsiz, hakaretsiz geçen günlere dönüşür.  Müftülük olarak dinimizin hanımlarla ilgili esaslarını her seferinde toplumla paylaşıyoruz. Ama müftülük olarak, bu işin muhatabı olan erkekleri biraz daha ikna etmekte yarar olduğunu düşünüyoruz. Genelde konferansları hanımlara yönelik yapıyoruz, ama işin doğrusu bu meselenin erkeklerle konuşulması yönünde olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Herkes insanca yaşasın, insan gibi yaşasın” dedi.

“İskenderun şanslı ilçe”

Halkın dini hayatına rehberlik eden cami görevlilerinin; musiki kabiliyetlerini geliştirerek ezan, kamet ve salâ okuyuşlarını daha iyi seviyeye getirmek adına başlattıkları ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursunu’nun da detaylarını paylaşan Müftü Taştan, “İskenderun’da göreve başladığımız günden bu yana hizmetin daha verimli, daha kaliteli olması için çok çalışmalar yaptık. Özellikle personelimizle birlikte beşin üzerinde hizmet içi kurslar düzenledik. Bugünlerde daha ziyade ihtiyaçtan kaynaklanan müezzin kadrosundaki arkadaşlarımıza Şair İslam’dan birisi olan ‘Ezan-ı Muhammed’in, ‘Hurufata ve Makamata’ daha uygun bir şekilde okunmasını sağlamak amacıyla Mart ayı içerisinde dört haftalık 80 saatlik ‘Ezanı güzel okuma hizmet içi eğitim kursunu’ düzenledik. Kursumuz 5 Mart Pazartesi günü başladı. Öğretici olarak Hatay Müftülüğümüzden Şube Müdürü olarak emekli olan Faruk Yaldız hocamızı görevlendirdik. Faruk hocamız musikiden çok iyi anlayan, makamatı çok iyi bilen ve birkaç enstrüman çalabilen bir ağabeyimiz. Kendisi emekli olmasına rağmen, bizi kırmayıp müezzinlerimize kursumuzu veriyor. Umarım daha güzel sesler tarafından daha güzel makamlarda ezanımız okunur. İnsanlarımız ezan okunurken ve dinlerken zevk alırlar. Ezan onları camiye getirir. İskenderun bu açıdan çok şanslı bir ilçe. Çünkü böyle kursların verilişi nadir olur. Bu kursu tertip ettiğimiz için mutluyuz. Başarıyla ve hayırlarla sonlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın