Şaşırtıcı ama gerçek!

Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’nde hizmet veren ve son kalaycı olarak bilinen Orhan Akalın’ın işyeri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından on birinci kez soyuldu.

Teknolojik yenilikler karşısında ilginin azalmasına rağmen 55 yıldır severek sürdürdüğü mesleğini yaşatmaya çalışan Orhan Akalın(63), her kalay mevsimine doğru işyerinin soyulduğunu söyledi. Karaağaç Mahallesi’nde bulunan işyerinin 11’ncu kez soyulduğunu belirten 63 yaşındaki son kalaycı ustası Orhan Akalın, müşterilerinin bırakmış olduğu bakır mutfak eşyalarının ve jeneratörünün çalındığını ve yaklaşık 2 bin lira zararının olduğunu ifade etti. Azalan talebe rağmen iş yerini her gün sabah erken saatlerde açarak müşterilerini bekleyen Mesleğini son nefesine kadar sürdüreceğini söyleyen kalaycı ustası Akalın, “Bugün sabah da işyerime geldiğimde işyerimin soyulduğunu gördüm. Hemen polisleri aradım. Geldiler baktılar. Gerekli incelemeleri yaptılar. 11 defadır işyerim soyuluyor. Arka taraftan dükkana girmişler. Müşterilerimin verdiği eşyalar vardı. Onları, 25 kilo bakırım ve jeneratörümü almışlar. Yaklaşık 2 bin TL zararım var. Zaten talep az. Zor da olsa bu mesleği sürdürmeye çalıyorum. Şimdi müşterilerime ne diyeceğimi bilmiyorum?” dedi.

Kalaycılık mesleğinin tamamen yok olacağını ve bunun üzüntüsünü yaşadığını belirten kalaycı ustası Orhan Akalın, yetkililerden de işyerinin daha korunaklı bir hale gelmesi için yardım istedi. Hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Bir cevap yazın