Yavru Vatan’dan Zeytin Dalı Harekatı’na destek

KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve beraberindeki heyet, Antakya Atatürk Anıtı(na çelenk bıraktıktan sonra,  Hatay Valisi Erdal Ata’yı daha sonra da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti. Ellerinde zeytin dalları ve iki ülkenin bayrakları ile yürüyerek Valilik Binasına gelen Kıbrıs Heyeti’ni Vali Ata kapıda karşıladı.

Yavru Vatan’dan Zeytin Dalı Harekatı’na destek için böyle bir ziyaretin yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Vali Ata, “Sizleri burada görmekten büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. 20 Ocak 2018’de TSK’nın başlatmış olduğu Zeytindalı Harekatı’na Türkiye’nin 81 vilayetinden, 81 milyon vatandaşımız her türlü desteği veriyor. Bu desteğin yan ısıra KKTC’nin de desteğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. KKTC’deki vatandaşlarımızın çektiği acıları biliyoruz. O zaman yapılan Kıbrıs Barış Harekatı ile KKTC özgürlüğüne kavuştu. Şimdi de ülkemizin güvenliği için çok önemli olan Zeytindalı Harekatı yapılıyor. Bu harekat aynı zamanda orada başta PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ olmak üzere hain terör örgütlerinin elinde esir olan bölge halkının da kurtuluşunu amaçlamaktadır” dedi.

“Kıbrıs’ta Türk Askeri sayesinde huzur var”

KKTC Meclis Başkanı Töre ise yaptığı değerlendirmede, “ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir Valisi olarak bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İngiliz sömürgesindeyken bizleri kurtaran, Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleşti. Türk askerleri bir şafak vakti, hem denizden hem karadan yağmur gibi yağdı. O gün bugündür Türk askeri sayesinde Kıbrıs’ta huzur, güven ve barış içinde yaşıyoruz. Türk askeri sayesinde Rumların yaptığı soykırımdan kurtulduk, geleceğe güvenle bakıyoruz. Türk ordusu Kıbrıs’ta bizim koruyucumuzdur, güvenliğimizdir. Anavatan Türkiye bizi himayesine aldı ve biz orada bir vatan kurduk” dedi.

“Türk ordusunun yanındayız”

Başkan Töre sözlerini “KKTC olarak Türk Ordusu’nun yanındayız. 1974’de yapılan Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar kutsal ise Zeytindalı Harekatı da o kadar kutsaldır. Dolayısıyla KKTC temsilcileri olarak sizlere destek olmak için geldik. Kahraman ordumuzun muzaffer olması için dua ediyoruz. Türk ordusu, ne Kıbrıs’ta, ne Afrinde ne de Kuzey Irak’ta işgalci değildir. Türk Ordusu bu bölgenin güvencesidir. Türk Ordusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin sayesinde bizler geleceğe güvenle bakıyoruz. En derin saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” şeklinde tamamladı.

Zeytin fidanı dikildi

Hatay Valisi Erdal Ata günün anısına KKTC heyet Başkanı Töre’ye Hatay’da 3 semavi dinin mensuplarının hoşgörü ve kardeşlik içerisinde bir arada yaşadığını sembolize eden, içerisinde 3 semavi dinin sembollerinin işlenmiş olduğu tabağı hediye etti. KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Töre ise Vali Ata’ya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı hediye etti.

Daha sonra hep birlikte Valilik Bahçesine geçen Vali Ata ve KKTC Heyeti, Hatay Devleti kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Tayfur Sökmen’in anıtına çelenk bırakarak dua etti.

KKTC Heyeti’nin ziyareti, Valilik bahçesine Zeytin Dalı Harekatına desteğin bir göstergesi olarak zeytin fidanı dikilmesi, KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın mezarından getirilen Kuzey Kıbrıs toprağının fidanın köküne konulması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Yavru Vatan ziyareti onurlandırdı

Kıbrıs heyeti daha sonra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyaretten diydiği memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, “Zeytin Dalı Harekatına destek için kardeş ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Serhad şehrimiz Hatay’a gelen Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Zorlu Töre ve beraberindeki heyeti ağırlamanın onurunu yaşıyoruz. En önemlisi acıda, kederde birleşmek ve yaşamı güzelleştirmek için dayanışma içerisinde olmaktır. KKTC’nin zor günlerinde birlikte olmuştuk. Ordumuz hem Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak hem de Türkiye’nin sınır güvenliğini güvence altına almak için bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu operasyon planlandığı gibi ilerlemektedir. Bu operasyonu desteklemek için gelmenizden hem Hatay halkı adına hem de Türkiye adına çok teşekkür ederiz. Daha güzel, barış dolu günlerde de birlikte olmayı temenni ediyorum” dedi. Hatay Büyükşehir Belediyesinin yeni projesi HADO ile Gazimağusa seferleri başlatılacağı bilgisini de heyetle paylaşan Başkan Savaş, en yakın zamanda KKTC’ye iade-i ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti.

   4

 

 

Bir cevap yazın