Hizmette hedef tam isabet

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Yörükler Derneği Spor Kulübüne bağlı Zeus Okçuluk Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.   Açılışa Başkan Savaş’ın yanısıra Hatay Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, Okçuluk Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Üşenmez, Okçuluk Antrenörü Burak Üşenmez, sivil toplum kuruluşları, dernekler, sporcular ve aileleri de katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Okçuluk kursları ile gençlerimiz hem geleneksel sporla tanışıyorlar hem de sağlıklı yaşam için spor olanaklarını çoğaltıyorlar. Okçuluk adaptasyon ve motivasyonu güçlendirerek dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca bu önemli spor, doğru nefes almayı, el ve ayakların doğru kullanılmasına da yardımcı oluyor. Okçuluk eğitim merkezimizin Antakya’ya hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Spora ve sporcuya vermiş olduğu desteklerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür eden Okçuluk Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Üşenmez ise, “Ata sporumuz olan okçuluğu yeni nesillere sevdirmek, öğretmek ve başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla eğitim merkezimizi açtık.  Ailece okçuluk sporu ile ilgilenerek ve bu önemli sporumuzu Hatay’da yaygınlaştırmak istiyoruz. Eğitim merkezimizde verilen eğitimler ile okçuluk alanında önemli sporcular yetişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Okçuluk Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Mehmet Üşenmez; Hatay Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a plaket takdiminde bulundu.

 

Bir cevap yazın