Kaymakam Aydın, fark yaratıyor

Belen Kaymakamlığı ve ‘Sentire’ Derneği ortaklığıyla düzenlenen Erasmus+ ‘Stay alivE+’ adlı gençlik değişimi projesi Romanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türkiye, İtalya, Bulgaristan ve İspanya’dan toplam 45 katılımcı ile hayata geçen projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 3 öğretmen ve 6 üniversite öğrencisi katıldı.

Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, insan hayatı için en önemli faktör olan ilk yardımı A’dan Z’ye öğreten projenin konusunun; ilk yardım ve aşamaları, bilinç durum değerlendirmesi, kanama vakalarında müdahale basamakları, solunum ve dolaşım yollarından kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesi, hastaya ilk müdahalenin önemi, doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi ve şok makinesinin nasıl kullanıldığı olduğunu belirtti. Sevim, ayrıca Erasmus+ 8 temel anahtar yeterliliklerin katılımcılara farklı aktiviteler, değişik oyunlar, tiyatro, kısa filmler eşliğinde ve eğlenceli bir biçimde aşılandığından bahsetti.

‘Belen ve Romanya arasında kültürel dostluk kurduk”

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ise, Erasmus+ projesi ile gençlere yaşayarak öğrenme fırsatı sunduklarını belirterek, “İlk yardım, insan hayatını kurtarmanın ilk aşamasıdır. Bu nedenle hayat kurtarmada önemli bir adım olarak nitelendirilir. İlk yardım öğrenmenin yanı sıra gençlerin ilk defa yurt dışı deneyimi yaşamalarına da fırsat sunan projemiz ile Belen’den yurtdışına kültürel dostlukları da taşımış olduk. Belen Kaymakamlığı olarak gençlerin kişisel ve sosyal alanda gelişimleri için her zaman yanlarındayız ve bu tür sosyal projelere ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın