Mecliste oybirliği sağlandı!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan üç maddeyi görüşmek üzere toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında, gerçekleşen Mart ayı ikinci meclis oturumunda gündeme gelen üç madde de oybirliğiyle kabul edildi. Gündem dışı konuşmalarda, her çalışmada kamuya ve halka faydalı hizmetler yapmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, daha gelişmiş, daha güzel bir kent için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gündemdeki maddeler şöyle:

1) Cırtıman Mahallesi tapulama harici alanın 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı olmayıp, kamu yararı gözetilerek bölge ihtiyacını karşılamak üzere Emsal:2.00, Yençok:15.50 yapılaşma koşullarında eğitim tesisleri alanı (anaokul, ilkokul, ortaokul, lise alanı), trafo alanı ve çevresinde 10 ve 7’şer metrelik imar yollarının planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.

2) Orhantepe Mahallesinde bulunan Akçay 382 nolu parselin Maliye Hazinesinin açmış olduğu davada hazine adına tescili istenilen ve ifraz sonucu 607 parçaya ayrılmış ve birçoğu vatandaşa satılmış olan alanla ilgili hazinenin yüklüce tutar bedeliyle ve hala Belediye uhdesinde olan ve temlik ile vatandaşa tahsisli alanın da kendileri adına tapuda tescil edilmesi ile ilgili komisyon oluşturulması hakkındaki yazılı önerge ile ilgili İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edili.

3) Frenkçiftliği mıntıkası (eski 7 nolu parsel) 3518 nolu parsel üzerinde 126 adet gecekondu yapı hak sahiplerine 4706 Sayılı Kanunun 5. Maddesi kapsamında mevcut olan kazanılmış mülkiyet satın alma haklarının Belediyemiz tarafından yürütülen 6306 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak olan işlemlerden önce devri için gerekli olan Meclis kararının alınması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu, oy birliği ile kabul edildi.

 

Bir cevap yazın