Gençlik Merkezi, emanetleri Mehmetçiğe teslim etti

İskenderun Gençlik Merkezi’nin düzenlediği ‘Afrin Yolunda Bir Bayrak’ projesi kapsamında 2018 Mehmetçiğe, 2018 Türk Bayrağı ile birlikte öğrencilerin vatan ve bayrak sevgilerini resimle veya yazıyla anlattıkları mektuplar sınırda görevli Mehmetçiğe ulaştırıldı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve gönüllü gençlerin Hassa sınır bölgesine giderek, özel olarak tasarladıkları Türk Bayrakları ve halkın mesajlarını ileten mektuplarını kahraman Mehmetçiğe teslim ettikleri töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Afrin yolunda binlerce bayrak

‘2018 Mehmetçiğe, 2018 Türk Bayrağı’ hedefiyle başlattıkları projenin çığ gibi büyüyerek 4 bini aştığını belirten İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “’Afrin Yolunda Bir Bayrak’ projemiz gördüğü destekle küçük bir kartopuyken çığa dönüştü. Birçok okul, kreş, esnaf, vatandaş, çeşitli derneklerin yanısıra Türkiye’nin dört bir yanından destek olan gençlik merkezlerimizle el ele vererek hedefimizin çok üstünde bir bayrak sayısına ulaştık. Bunlardan 2566’sı mesajlı bayrak, 2862’si bayraklı mektup ve 488’i bayraklı resim olmak üzere sayımız 4000’i geçti. Halkımızın bize emanet etmiş olduğu mesajlı bayrakları şanlı ordumuza teslim etmek üzere İskenderun Gençlik Merkezi ailesinin gönüllü gençleri ile birlikte Hassa sınır bölgesindeyiz. Bu paha biçilemez değerdeki emanetleri, şanlı ordumuza teslim ediyoruz. Al bayraklarımızı teslim ettiğimiz Mehmetçiklerimizin yüzlerindeki tebessüm ve gözlerindeki ışığı zaferin müjdeleyicisi olarak görüyoruz. ‘Her şey Mehmetçiklerimizin bir tebessümü için’ diyerek çıktığımız bu yolda bizlere destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Gözlerimizle şahit olduk ki; Kahraman Mehmetçiğimiz yüce Allah’ın muhafazası ve yardımı, aziz milletin duası, desteği, devletin gücü ile sahip oldukları iman, vatan, bayrak, millet ve devlet sevgisi ve cesaretiyle zafere ulaşacak” dedi.

 

Bir cevap yazın