Akdeniz Bisiklet Turu Hatay’da start alacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu(International Tour of Mediterranean) ile ilk kez uluslararası bir bisiklet organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği)’nin 2018 yılı faaliyet programında yer alan ve HBB’nin de desteğiyle gerçekleştirilecek olan turnuva kapsamında düzenlenecek olan İskenderun etabı da sporseverlere ayrı bir keyif yaşatacak.

02-04 Mart tarihlerinde Hatay-Adana-Mersin illerinde yapılacak olan 198 km.lik 1.etap için sporcular 2 Mart Cuma saat 10.00’da Antakya Atatürk Caddesi’nden verilecek startın ardından, öğle saatlerinde İskenderun sahil bölgesinden geçiş yapacak ve turnuva Adana’da son bulacak.

“İskenderun Bisiklet Turuna hazır”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 2-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’nun, İskenderun etabının hazırlıklarının tamamlandığı belirtti. Yapılacak olan ‘Bisiklet Turu’na tüm bisiklet ve sporseverleri davet eden Başkan Seyfi Dingil, “Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği)’nin 2018 yılı faaliyet programında yer alan, ‘International Tour of Mediterranean – Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu’ 02-04 Mart tarihleri arasında Hatay, Adana ve Mersin illerinde gerçekleşecek. Sporcular 2 Mart Cuma günü öğle saatlerinde kentimiz sahil bölgesinden geçiş yapacaklar. Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Belarus, İran, Moğolistan, Ukrayna, Estonya, Özbekistan, Gürcistan, Eritre, Romanya ve Malezya gibi farklı ülkelerden yaklaşık 20 yabancı ve 4 Türk olmak üzere toplamda 24 takım ve 175 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek turnuvanın İskenderun etabına tüm bisiklet severleri ve sporsever bekliyoruz. Bu tür organizasyonlar şehrin tanıtımına pozitif katkı sağlıyor. İskenderun etabında sprit primi olarak dereceye giren ilk üç sporcuya çeşitli ödül ve hediyeler verilecektir. Birçok ulusal ve uluslararası spor televizyon kanalları canlı yayın yapacak” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın