Ekonominin paydaşları günlerini kutladı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Muhasebeciler Haftası’ dolayısıyla İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMO) üyeleri İskenderun Atatürk Anıt Alanına çelenk sundu.

“Biz mesleğimizi ve ülkemizi seviyoruz”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine değin kısa bir konuşma yapan İSMO Başkanı Merih Hasan Yıldırım, “Öncelikle Afrin’de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Vatanın bölünmez bütünlüğü için Afrin’de kahramanca mücadele veren ordumuzun da muzaffer olması için sürekli dualar ediyoruz. Her yıl Mart ayının ilk haftası ‘Muhasebeciler Haftası’ olarak kutlanır. Meslektaşlar olarak bugün hep bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Bir insanın damarlarındaki kan ne kadar elzem ve önemliyse bir ülke için gelirlerini elde ettiği, vergileri toplamak adına mali müşavirlik mesleği de o kadar değerli ve önemlidir. Bizler bu bilinç ve değer yargılarıyla mesleğimizi en iyi şekliyle yapmak için çaba sarf ediyoruz. Memleketimize, devletimize gerekli ihtiyaç duyulan vergilerin toplanmasında aracılık edeceğiz. Mesleğimiz biraz yorucu, biraz üzücü, biraz meşakkatli olmasına rağmen, biz mesleğimizi ve ülkemizi seviyoruz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Meslektaşlarını yalnız bırakmayan İSMO Onursal Başkanı Alaaddin Özbülbül ise, Oda binasında yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “350’ye yakın üyemizin olduğu odamızda sürekli etkinliklerimiz, toplantılarımız ve eğitimlerimiz oluyor. Ben bu sabah erkenden kalktım ve üzerimi giyinerek sabah 8’de meslektaşlarımla bir arada olmanın heyecanı ile sizlerin yanına geldim. Mesleğe başladığım günden bu yana hala bu heyecanı yaşıyorum. Bu birlikteliklerin oluşması için artık diğer üyelerimizin ve genç meslektaşlarımızı da büroda oturtmak yerine aramızda görmek istiyoruz. Bizler ne kadar birlikte olursak sesimiz o kadar gür çıkar. Bu birlikteliklerimizin artması temennisiyle tüm meslektaşlarımın Muhasebeciler Haftasını kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın