TSK’ya Altınözü’nden 500 bin lira bağış

Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Mehmetçik’e, Mehmetçik de Türk Milleti’ne emanettir” destek kampanyasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na 500 bin liralık bağış toplandı. Kampanyaya destek verenlere berat ve madalyaları Altınözü Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenle takdim edildi. Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okuduğu törende,  ayrıca Altınözü Merkez Anaokulu öğrencileri tarafından protokol mensuplarına kumbara dağıtıldı.

Türk bayraklarının dalgalandığı coşkulu törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, vatanın bölünmezliği için, insanların askerler için elinden gelen her türlü fedakârlığı yapmak durumunda olduğunu söyledi. Mardinli, Altınözü halkının ve Hatay halkının Afrin operasyonunu desteklediklerini belirterek, “Vatanın bölünmezliği için, insanlarımız, askerlerimiz elinden gelen her türlü fedakârlığı yapmak durumunda. Bu kampanyayı düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ederim. Altınözlüler olduğu gibi bütün Hataylılar, hangi dil, din, kültür ne olursa olsun vatan, millet, bayrak olduğu zaman farklılıklarımız zenginliğimiz olduğunu bilerek birlik ve beraberlik içerisinde vatanına bağlılıklarını her zaman göstermişlerdir. Göstermeye devam ediyorlar. Bunu 15 Temmuz’da hain FETÖ’nün yapmış olduğu darbe girişimi sırasında da gösterdiler” dedi.
Konuşmaların ardından törende Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapılan bağışlar nedeniyle 280 teşekkür belgesi ve 100 madalya verildi. Törende Kıbrıs, Kore ve Güneydoğu gazilerine de plaket verildi.

 

Bir cevap yazın