Afet yönetim uzmanı İskenderun’da

Türkiye’de iklim ve afet yönetimi uygulamalarının öncü isimlerinden İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, konferans vermek üzere geldiği İskenderun’da Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın konuğu oldu.

İskenderun Teknik Ünriversitesi(İSTE), Türk Kızılayı İskenderun Şubesi ve Payas Belediyesi işbirliğiyle İSTE’de düzenlenecek olan “Depreme Hazırlık ve Temel Afet Bilinci” Konferansı’na konuşmacı olarak katılmak için ilçeye gelen Kadıoğlu, genel merkez yöneticileri ile birlikte Payas Sokullu Mehmet Paşa Kervansarayı’nda Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’nı ziyaret ettikten sonra, Hatay İl Afet Acil Durum Merkezi’ni inceledi.

Birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer alan Hatay’da deprem öncesi ne tür hazırlıklar yapılması gerektiği, deprem sırasındaki doğru davranış şekilleri ve sonrasındaki sürece hazırlanmanın önemi gibi pek çok konuya dikkat çekecek olan Miktad Kadıoğlu’na ziyaretlerinde İSTE Rektörü Türkay Dereli ile Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay da eşlik etti.

 

Bir cevap yazın