Gastronomi şehrinin aşçıları önce gözleri doyurdu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK) kapsamında verilen Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu ziyaret etti. Uzman eğitmenler öncülüğünde yedi aydır devam eden 21 kişilik kursa katılan kursiyerlerin Hatay Mutfağı’na özgü lezzetlerinden ‘Keşir dolması, mortedella, kınnep kebabı, firikli pilav, tirşik çorbası, toyga çorbası, helva hattuş ve kerebiç’ gibi görsel zevki yüksek sunumlarının tadına bakan Başkan Savaş, UNESCO onaylı Gastronomi şehri Hatay’ın mutfağının çok zengin olduğunu ve bu kursun Hatay gastronomisine de büyük katkı sunacağını belirtti.

“Dünya’da 26 şehirden birisiyiz”

Tattığı yemeklerin oldukça lezzetli ve sunumlarının da bir o kadar başarılı olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Bu kurslardaki amacımız dünya gastronomi şehri olan Hatay’ın yöresel lezzetlerini hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirlerimiz ile paylaşmak. Bunun için de Hatay’da aşçılarımızın yetişmesini istiyoruz ve bunu HATMEK kurslarımızla yapıyoruz. Fevzi Çakmak Ortaokulu’nun karşısında aslanlı ev diye tabir ettiğimiz çok güzel bir konağımız var. Hatay’a gelen misafirlerimizin Hatay yemeklerini tadabilmesi için aşçılık kurslarımıza bu konakta devam edeceğiz. Dünya’da gastronomi unvanına sahip 26 şehirden birisiyiz. Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projemiz ile birçok yerli ve yabancı turistimizi eşsiz lezzetlerimizi tadabilmeleri için Hatay’da misafir edeceğiz. Savaşın gölgesinde barış için mücadele eden ve gelecek için umut dağıtan bir şehiriz. Hatay adına güzellikleri yaşatmaya devam edeceğiz. Hatay, güvenli ve huzurlu bir şehirdir. Bu nadide şehrin damak zevkine herkesin ortak olmasını istiyor ve tüm dostlarımızı Hatay’a bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın