Bölgenin tek Modern Hayvan Hastanesi Hatay’da

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki Hayvan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldı. Böylece MKÜ, Akdeniz bölgesinin ilk ve tek Modern Hayvan Hastanesi’ne sahip tek kuruluş olmayı başardı. Hatay’ın yanı sıra bölge illerine de hizmet verecek hayvan hastanesinde; cerrahi, doğum ve dahiliye anabilim dalları yanı sıra büyük ve küçük hayvan klinikleri, radyodiagnostik merkez, klinik laboratuvar, suni tohumlama, patoloji laboratuvarı ve nekropsi, yaban hayatına ait operasyon, yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, diş ünitesi, hospitalizasyon üniteleri ve karantina odaları bulunuyor.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, ruhsatsız bir şekilde hizmet veren Hayvan Hastanesi’nin ruhsatlandırma işine ciddi manada eğildiklerini, fakülte ve hastane binasının tadilattan sonra tam modernize bir şekilde tedavi ve teşhis hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, yürütülen resmi süreci tamamlayarak “ruhsatlı bir hastane halini aldıklarını” ifade etti.

7/24 Hasta kabul edilecek…

Bölgenin resmi ilk ve tek modern hayvan hastanesine sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Hasan Kaya, “Veteriner Fakültesi Kliniği, 2002’den bu yana hizmet vermekteydi. Ancak yaptığımız girişimlerle, dün itibari ile Hayvan Hastanesi ruhsatını aldık ve bugünden itibaren tam teşekküllü hastane olarak hizmet vermek durumdayız. Hizmetimize, daha hızlı ve donanımlı olarak devam edeceğiz. Artık 7/24 hasta kabul edebileceğiz. Hayvan sağlığıyla ilgili hizmetlerimiz devam edecek. İnşallah, kliniğimizin hastane olarak faaliyete geçmesiyle, hem Hatay’a hem de bölge hayvancılığına önemli katkılarımız olacak” dedi.

Bölge hayvancılığına katkı

Fakültenin aynı zamanda yaban hayatı koruma ve tedavi merkezi olarak da hizmet verdiğini belirten MKÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, “Hastaneye getirilen hayvanların ilk muayeneleri yapıldıktan sonra, gerekli durumlara göre tedavileri ve operasyonları yapılmaktadır. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yapılan protokollerle, yaban hayatına da önemli ve veteriner hekimlik alanı ile ilgili tüm hizmetleri vermekteyiz. Bu protokolle, fakültemiz, aynı zamanda yaban hayatı koruma ve tedavi merkezi olarak da hizmet vermektedir. Bu amaçla, deniz kaplumbağaları tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz açık ve faal iken, yaban hayatı tedavi ve rehabilitasyon merkezimizin ise inşaatı devam etmektedir. Fakültemiz, bölge hayvancılığına katkı sağlamakta ve hastanemize Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana illerinden de ciddi manada hasta akışı olmaktadır”şeklinde konuştu.

MKÜ, askeri hizmetlerde kullanılan hayvanların da tedavisine talip

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, ayrıca talepler doğrultusunda Afrin Operasyonu’nda ve askeri hizmetlerde kullanılan hayvanların da tedavisini yapabileceklerini belirterek, “Afrin harekâtında ve askeri hizmetlerde kullanılan hayvanların tedavisi için de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gelen talep doğrultusunda bu alanda da hizmet vermeye hazırız, görüşmelerimiz kısa sürede tamamlanacaktır. Şu anda 11 profesör, 13 doçent, 19 yardımcı doçent, 19 araştırma görevlisi ve 9 destek personeliyle Türk hayvancılığına hizmet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın