Orgeneral Akar’ın Hatay izlenimleri

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, dün Kilis ve Hatay bölgelerinde bulunan Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevli Hatay’daki çeşitli birlik ve Tugay karargâhlarında yaptığı inceleme ve denetlemelerin ardından 31. günde de devam eden harekatı değerlendirdi. Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ hakkında kuvvet komutanlarından bilgi alarak, direktifler veren Orgeneral Akar, harekatın Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, ‘Afrin Afrinlilerindir” dedi.

“Harekat planladığımız gibi ilerliyor”

Harekatta sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine dikkat çeken Akar, “Bu harekâtla hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak tekrar evlerine dönmeleri hedeflenmiştir. Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 27 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1641 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” dedi.

“Afrin Afrinlilerindir”

Harekatın, Afrin’de bulunan ve bölge dışından getirilen teröristler ile terörü destekleyen tüm odakların sonlarının hüsran olacağını ifade eden Orgeneral Akar, “Harekatta kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetler Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde sürdürülmektedir. Geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine duyduğu öz güven ile diğer hiçbir orduda olmadığı kadar bütün faaliyetler şeffaf bir şekilde yürütülmektedir.  Şanlı tarihimiz ve kültürümüz gereği sivil ve masum insanların dokunulmaz olduğunu, bu konuda her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğini, ‘Afrin Afrinlilerindir’ gerçeğinden hareketle Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak harekât başarılı bir şekilde devam etmektedir. Zeytin Dalı Harekâtına iştirak eden personeli göstermiş olduğu kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı kutlar, kendilerine başarılar dilerim. Bu vesile ile hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar temenni ederim” dedi.

 

Bir cevap yazın