Sivrisinekle mücadelede son noktayı koydu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Ek Hizmet Binası Önü’nde (Eski Hayvan Pazarı Yeri’nde) HBB Zabıta Daire Başkanlığı Haşere ile Mücadele Ekibi ve ilaçlama araçlarının tanıtım törenini gerçekleştirdi. “Kalbi küçük etki alanı büyük sinekle mücadele Hatay’da 4 yıldır bir kaos şeklinde bugüne kadar gelmekte, bu işi kim yapacak diye sorgulanmaktaydı” diyen Başkan Savaş, 116 kişinin sineği kaynağında yok edecek yeni sistemleri ve ekipleri tanıtarak, ilaçlama ile ilgili spekülasyonlara son verdi.

62 bin 723 noktada çalışma

Haşere ile mücadele ve ilaçlama ile ilgili bilgi veren HBB Veterinerlik, Gıda ve Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin, ”Hatay’da haşere ile mücadele ve ilaçlama hazırlıklarımızın çoğunu tamamladık. Bugüne kadar 15 ilçede larva mücadelesi gerçekleştirilmesi için 116 personellerimiz görevlendirildi. Uçkun mevsiminin başlamasıyla beraber bu sayıyı 185’e çıkarılmayı hedefliyoruz. Adana Ziraat Mühendisleri Odası ve belediyemiz iş birliği ile seminerler düzenleyerek görevli personellerimizin eğitim almasını sağladık. Personellerimiz eğitim sonunda sertifikalar aldılar. Ayrıca haşere ile mücadelede veteriner hekimler, biyolog, kimya mühendisi ve mesul müdürler hazır durumdalar. Yıl boyunca 62 bin 723 noktada çalışmalarımız devam edecektir. İl Sağlık Müdürlüğü’nden onay ve izinler için gerekli başvurular da yapılmıştır. Çekmece Mahallesi’nde bulunan laboratuvar kompleksinin iki katı da haşere ile mücadele için tahsis edilmiş ve 39 aracımız da şuanda mevcut durumda. Uçkun mücadelesini Mayıs ayında başlatmayı düşünüyoruz. Çevreci tutum ile bilimsel bir şekilde çalışmalarımı gerçekleştireceğiz. Amacımız üniversitemiz, sağlık bakanlığımız ve halkımızın desteği ile haşereyi en aza indirmek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumaktır” dedi.

22 bin 723 üreme noktası tespit edildi

Haşere ile mücadele ekibinin 15 ilçede aktif bir şekilde çalışmalar gerçekleştireceğini vurgulayan Başkan Lütfü Savaş ise, “İçişleri Bakanlığı’ndan haşere ve sinek ile mücadelenin büyükşehir belediyesinin yapacağına dair yazı geldikten sonra haşere ile mücadele çalışmalarımıza başladık. Esas mücadeleyi üreme zamanı yani larva halinde iken yapmak lazım. Haşerelerin ürediği yerlerde ilaçlama yaparak üremelerin engellemesi lazım. Bunun için de ekibimizin eğitimli ve bilinçli olması gerekir. Ama en önemlisi larvaların nerede ürediğinin tespit edilmesi gerekir. Personellerimiz 22 bin 723 üreme noktası tespit etmişler 116 personellerimiz haşere ile mücadele için 12 ay boyunca çalışacaklar. Bu işi düzenli ve istikrarlı yapmazsanız haşereleri yok etme şansınız olmaz. Şu anda üniversitemiz, sağlık müdürlüğü, valilik ve belediyemiz ile beraber birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Buradaki en büyük amacımız bulaşıcı hastalıkların da büyük kısmını yok etmektir. Hatay’da haşereyi hep birlikte yok edeceğiz. Haşere ile mücadele eden ekiplerimize ve sahalarda emeği geçen herkese kolaylıklar diliyorum. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

https://www.facebook.com/LutfuSavas/videos/915569465291716/

Bir cevap yazın