Şifa dağıtan ellere el kaldırdılar

Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, Hatay Devlet Hastanesi’nde görev yapan Hemşire F.A. ve Ç.T.’nin hasta yakınları tarafından saldırıya maruz kaldıklarını belirterek, topluma hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları protesto etti.

Şifa dağıtan ellere yapılan saldırıların artık yaşanmaması için caydırıcı önlemler alınması gerektiğini ifade eden Gönç, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere en ağır cezaların verilmesi ve bu yönde kanunlar çıkarılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Saldırıları şiddetle kınadıklarını ve olayla ilgili başlatılan adli süreçleri yakından takip ettiklerini söyleyen Gönç, “Artık sabrımız taşıyor. Buradan şiddet uygulayanlara veya uygulamak isteyenlere en ağır ifadeleri kullanmaya başlayacağımızı, bunlara en hafifinden kendilerinin insanlıktan nasibini almamış olduklarını ifade etmek istiyoruz. Biz sağlık çalışanlarının önceliği, insana ve insanlığa hizmet etmektir. İnsan olan herkesin doğumdan ölüme kadar bizim şefkatli kollarımıza ihtiyacı vardır” dedi.

 

Bir cevap yazın