Endüstri 4.0 zirvesi Hatay’da

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu(TÜGİK) ve Hatay Genç İş Adamları Derneği (HAGİAD) işbirliği ve ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla, Hatay’da ‘Sanayi Devrimi’ olarak bilinen “Endüstri 4.0” masaya yatırılacak.

24 Şubat Cumartesi günü Erol Bilecik Konferans Salonu’nda 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek bu önemli buluşmaya; TÜGİK Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erhan Özmen, Ekonomi Profesörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Siemens’in simge ismi Ekonomist Hakan Mavruk ve Strateji Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Can Fuat Gürlesel konuşmacı olarak katılırken, HAGİAD Başkanı Zekvan Barutçu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, TÜGİK Başkanı Erkan Gürel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Hatay Valisi Erdal Ata da birer konuşma yapacak.

-ENDÜSTRİ 4.0 NEDİR?-
Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kolektif bir terimdir. Bu devrim, nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünü… İlk sanayi devrimi (1.0), su ve buhar gücünü kullanarak mekanik üretim sistemleri ile ortaya çıktı. İkinci sanayi devrimi (2.0) ile beraber, elektrik gücünün yardımıyla seri üretim tanıtılmıştı. Üçüncü sanayi devriminde (3.0) ise, dijital devrim, elektroniklerin kullanımı ve BT (Bilgi Teknolojileri)’nin gelişmesiyle üretim daha da otomatikleştirildi. Şimdi dördüncü sanayi devrimi Endüstri 4.0 ile modüler yapılı akıllı fabrikalar kapsamında, fiziksel işlemleri siber-fiziksel sistemlerle izlemek, fiziksel dünyanın sanal bir kopyasını oluşturmak ve merkezi olmayan kararların verilmesi hedeflenmektedir.

Bir cevap yazın