Bu ziyaret Hatay ekonomisine güç ‘Katar’

Katar Havayolu Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Genel Müdürü Ferit Aksun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Titus Turizm Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Barutçu ile birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’nın ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Hatay Havayolları’nın 4 Nisan’dan itibaren Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftanın üç günü Doha’ya direk seferler yapabileceğini aktaran Katar Havayolları Ülke Müdürü Ferit Aksun, Türkiye’deki uçuş rotalarında Hatay’ın beşinci destinasyonları olduğunu ifade etti.

Katar Havayolları’nın İstanbul Yeşilköy, İstanbul Kurtköy, Adana Şakirpaşa ve Ankara Esenboğa havalimanlarına düzenli seferler gerçekleştirdiğini ifade eden Aksun, Merkezi Doha’daki Uluslararası Hamed Havalimanı’nda bulunan Katar Havayolları’nın küresel ağını hızla genişletmekte olduğunu vurgulayarak, Hataylı yolcularına Katar ile hızlı bağlantı kurma imkanı sunacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hatay Valisi Erdal Ata ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da gerçekleşen ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Hatay ve Katar arasındaki havayolu bağlantısının ilin ekonomisine sunacağı katkılara dikkat çekti.

 

Bir cevap yazın