Engelleri halterle kaldırıyor!

Halter paralimpik oyunlarında şampiyonluğu göğüsleyen ve Türkiye ve Dünya olimpiyatlarında üstün başarılar elde ederek altın ve bronz madalya kazanan Nazmiye Muratlı, en büyük destekçisi eşi Muhsin Muratlı ile birlikte İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti.

Kendilerini makamında kabul ederek şampiyonluk sevincini paylaşan ve her daim destek veren Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür eden Nazmiye Muratlı, aslen Konya’lı olduğunu ve Dörtyol’da yaşadığını belirterek, 12 yıllık profesyonel spor yaşamına bir sporcunun hayal edebileceği en yüksek başarıları sığdırmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Doğuştan bedensel engelli olduğunu dile getiren paralimpik sporcu, haltere başlamasından üç ay sonra Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalyaya kazandığını, Türk Milli Takımı kamplarında da antrenmanlara odaklanarak Pekin Paralimpik oyunlarında 4’üncülük elde ettiğini ifade etti.

2010 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da Dünya Şampiyonluğu elde ettiğini söyleyen milli halterci Muratlı, “2012 yılında Londra Paralimpik oyunlarında dünya rekoru kırarak altın madalya kazandım. 2014 yılında Dubai Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya, son olarak Brezilya’nın Rio kentinde dünya rekoru kırarak altın madalyayı ülkemize kazandırdım.  Yeni hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda da altın madalya kazanmak. Sağlığım el verdiği sürece bu hedeften vazgeçmeyeceğim. Ben engellerimi halterle kaldırıyorum. Engellilere güveniyorum. Devletimizin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın desteğini güçlü bir şekilde hissediyorum” dedi.

Milli sporcu Nazmiye Muratlı’nın elde ettiği üstün başarılar ile gerek ülke, gerekse bölge açısından gurur kaynağı olduğunu belirten Kaymakam Recep Soytürk, azim ve gayretinden dolayı tebrik ettiği milli sporcuya bundan sonraki hedeflerine ulaşma maratonunda başarılar diledi.

 

 

Bir cevap yazın