‘Bittiğinde çok beğenilecek’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun’da üç kavşağı birleştirerek ulaşım kolaylığı sağlayacak olan Pac Meydanı Battı – Çıktı Projesi’nin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Çalışmaların yaklaşık yüzde 55’i tamamlanan projenin tamamlandığında sadece İskenderunlular’ın değil, bütün Hataylıların keyifli yolculuklar yapacağı muhteşem bir battı – çıktıya kavuşacağını anlatan Başkan Savaş, bu meşakkatli süreçte İskenderun Halkı’nın gösterdiği sabır ve verdiği desteğe de ayrıca teşekkür etti.

Pac Meydanı’ndaki kavşak çalışmalarının komplike olarak devam ettiğini ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “İnşaatımız son hızıyla 80 personelle gece gündüz demeden dört adet ekskavatör, üç adet bordür, 15 adet kamyon, bir adet mobil kazık ve üç tane Jet Grout makinesi ile devam ediyor. Yapmış olduğumuz Jet Grout’un yüzde 30’u bitti. Üç makine ile çalışmaktayız. Fore kazıklarımızın da yüzde 98’i tamamlandı.  Aynı zamanda hafriyat temellerimizin 13 tanesi bitti. 77 adet daha yapacağız. Bununla birlikte 150 M3 hafriyat nakli yapıldı.  Altyapı çalışmalarımızın da yüzde 98’i bitmiştir. Yan yollarımızın her iki tarafında başlatmış olduğumuz geçici asfaltı tüm sürücülerimizin kullanmasını istiyoruz. Kış şartlarında yapılan asfalt kısa sürede deforme olduğu için geçici asfalt çalışması gerçekleştirerek Haziran ayında kalıcı asfalt çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bittiğinde de hepimizin çok sevip hoşlanacağı, güzergah üzerinde de seyrederken keyifli bir yolculuk yapacağımız bir kavşak çalışması olacaktır. Bu çalışmalar sadece İskenderun’umuza değil, tüm Hatay ve ülkemize hayırlı çalışmalar olur inşallah. Bugüne kadar İskenderunlu hemşerilerimiz bu önemli projede gerçekten çok meşakkatli bir davranış sergilemişlerdir. Çalışmalarımızda bizlere destek olmuşlardır. İşimizin şuanda yüzde 55’i bitmiş durumda. Haziran ayına kadar İskenderun’daki hemşerilerimizin kullandığı güzergahını rahatlatmak istiyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ediyor ve hayırlı olsun diyorum” dedi.

https://twitter.com/twitter/statuses/959038275175485442

Bir cevap yazın