Yüreğinde kopan fırtınayı anlattı

Suriye’nin Afrin bölgesinden terör örgütü PYD/PKK’lı teröristlerce Reyhanlı’ya atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın aynı saldırıda yaralanan ağabeyi 21 yaşındaki Bilgey Avlar’ın tedavisi Reyhanlı’daki özel bir hastanede devam ediyor. KKTC’de üniversite öğrencisi olan Avlar, yarıyıl tatili nedeniyle geldiği memleketi Reyhanlı’daki saldırı anını ve kardeşinin yarım kalan hayallerini büyük bir üzüntüyle anlattı. 2013 yılında trafik kazasında abisinin hayatını kaybetmesinin ardından aynı acıyı kardeşi Fatma’nın ölümüyle yaşayan Bilgey Avlar, Fatma’nın Beşiktaş taraftarı olduğunu ve kendisine Kıbrıs’tan hediye olarak getirdiği taraftar bardağını verdiğinde yaşadığı sevinç anını unutamadığını söyledi.

“Annemin çığlık sesiyle uyandım”

Yaşadığı kaybın şokunu üzerinden atamayan ağabey Avlar, 4 kardeşi ile aynı odada uyuduklarını, en küçük kız kardeşinin ise Fatma ile aynı kanepede bulunduğunu belirterek, “Annem sabah uyandığında küçük kardeşimi kanepenin yanındaki sobanın yanına yer yatağına koymuş. Ben de karşı kanepede yatıyordum. Benim kanepenin yanında da diğer kardeşim yerde yatıyordu. Uyuyorduk. Birden patlama sesi duydum. Feci bir ağrıyla ve annemin ‘Fatoş, Fatoş’ diye çığlık sesleriyle uyandım. Ağrım vardı ama hemen kalktım ayağımın üstüne. Etraf simsiyah hiçbir şey görünmüyordu. Tavana baktım delinmişti. Sonra kız kardeşimin yanına gittim. Annem Fatoş diye bağırıyor ama kardeşim tepki vermiyordu. Baktım karnından yaralanmış. O anda zaten ayağım döndü ve üstüne düştüm” diyerek olay anını anlattı.

“Kardeşim Melek oldu uçtu”

Avlar, diğer 2 kardeşinin yerde yatıp kanepenin altında kalması sayesinde düşen parçalardan zarar görmediğini belirterek, “Beni alıp hastaneye götürdüler. İlk tedavim sonrası eve dönüp bakmak istedim. Kardeşimin durumunu öğrenmek istedim. Orada başınız sağ olsun dediler. Meğer uyurken vefat etmiş. Anlatılmaz bir şey vatan sağ olsun. Hayallerini yaşayamadı. Öğretmen olmak istiyordu. ‘İzmir’de okuyacağım’ diyordu. ‘Buraya sürekli bomba düşüyor, siz de oraya gelirsiniz’ diyordu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Melek oldu uçtu gitti” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Bir cevap yazın