Balıkçılar istedi, başkan yaptı

İl genelinde gerçekleştirdiği sosyal projelerle adından sıkça söz ettiren Hatay Büyük Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Çevlik Limanı’nda yapımı tamamlanan balıkçı barınağının açılışını gerçekleştirdi. Balıkçıların kendisinden talep ettiği barınağı hizmete açmanın mutluluğunu yaşayan Başkan Savaş,  ‘önce huzur, daha sonra hizmet” vizyonuyla çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin manevi huzuruna bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, Samandağ Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Aydın Sağlam, HBB Daire Başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve Samandağ Halkı katıldı.

Hatay müthiş bir tarih kenti

Hatay’ın komşu ülkelerde yaşanan olumsuzluklardan etkilenmemesi için yapılan çalışmaları anlatan Başkan Savaş, “Komşumuzda son 6 buçuk yıldır yaşanan olumsuzluklar Hatay’ı oldukça etkiledi ve şehrimiz sosyolojik, psikolojik ve ekonomik çıkmazlarla boğuşmaya başladı. Hatay’ın bu olumsuzluklardan etkilenmemesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Altyapı, üstyapı, yollar ve yeşil alanlar konusunda herkesin yaptığının biraz daha fazlasını yapıyoruz. Hatay, Asya ve Avrupa’daki en güzel bitki örtüsüne sahip. Sadece Amanoslarda 2 bin 5 yüz tane çiçek çeşidimiz var. Bunların da 250 tanesi sadece Hatay’a özgü. Ayrıca 850 tane tıbbi aromatik bitkiye sahibiz. Hatay müthiş bir tarih, kültür ve medeniyet birikimine sahip özel bir şehir. EXPO’yu Çin ve Avustralya ile yarışarak 21 Ocak’ta Düsseldorf’ta aldık. Ayrıca Hatay’ın 600’ün üzerindeki yemek çeşidini, Birleşmiş Milletler tarafından gastronomi şehri ilan edilmemizin ardından dünyaya tanıtacağız. Bu güzel çalışmalarımızın yanı sıra kooperatif kurarak Hatay’ın çiçeklerini ihtiyaç sahibi kadınlarımızla yetiştiriyoruz. Köylerimizde çocuğunu okutan, ihtiyacı olan ve çalışma imkânı olmayan 250 tane kadınımız bu şekilde çalışarak evini geçindiriyor” dedi.

“Hatay’ı zirveye taşımak için herkese ihtiyacımız var”

Hatay’ın dev projesi olan ‘Hatay Deniz Otobüsü(HADO)’ hakkında da bilgiler veren Lütfü Savaş, “HADO’yu meclisteki arkadaşlarımız engellemezse kuracağız. HADO’yu kurarken de Samandağ, İskenderun, Mersin seferlerini başlatacağız. Ayrıca Gazimağusa’ya da seferler başlatmayı düşünüyoruz. Komşumuz Suriye’deki savaş biterse Lazkiye ve oradan da Beyrut’a deniz seferleri düzenleyeceğiz. Böylece Hatay olarak komşu illerimizle biraz daha fazla temas halinde olacağız ve bu sayede de turistleri bu şehirde ağırlayacağız. Deniz seferlerimiz ile lojistik yapma şansımız da olacak. Biz ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini benimseyen bir şehiriz ve kendi imkânlarımızla kentimize projeler üretiyoruz. Hatay’ı zirveye taşımak için ‘Ben de varım’ diyen herkese ihtiyacımız var. Ankara’da bu proje için takip ettiğimiz işlerimiz olumlu ilerliyor. Meclisteki arkadaşlarımızın ufku geniş ise ve Hatay’a katkı sağlamak istiyorlarsa bu projenin arkasında durmaları lazım” dedi.

 “Samandağ, Lütfü Savaş ile güzelleşiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ise Hatay’a ve Samandağ’a gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür ederek, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eli Samandağ’a değdikçe Samandağ’ımız güzelleşiyor. Özellikle Samandağ ilçemizde Çevlik Limanı’nda balıkçı barınağına ciddi bir ihtiyaç olduğunun kanaatindeyiz. Bu çerçevede çok güzel bir proje oldu. Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin efsane projelerinden biri olan HADO giderek insanlarımızda çok ciddi bir şekilde heyecan oluşturuyor” dedi.

Kapısuyu Mahalle Muhtarı Hanifi Söker ve Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Aydın Sağlam da Çevlik Limanı’nın en büyük eksiklerinden birini tamamlayarak Samandağlılar’a kazandıran Başkan Savaş’a teşekkür etti.

 

 

Bir cevap yazın