Reyhanlı’ya ‘GAZİ’ unvanı talebi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşmasında Reyhanlı ilçesinin adının, “Gazi Reyhanlı” olarak değiştirilmesini istedi.  Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’deki teröristlerin attığı roketlerden en çok etkilenen ilçelerin başında Reyhanlı’nın geldiğini söyleyen Topal, daha öncede 52 kişinin hayatını kaybettiği, 200’den fazla kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ağır acılar yaşayan ilçeye bu unvanın verilmesi için meclise kanun teklifi sunacağını söyledi.

Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerler ile vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Milletvekili Serkan Topal,  “Roketlerden en çok etkilenen ilçelerden bir tanesi de Reyhanlı. Maalesef, şu ana kadar 31 tane roket düştü. Yaralananlar var, acil şifalar diliyorum. Biz oradaydık, ama dün itibarıyla Ankara’ya geldik. Orada Reyhanlı İlçe Başkanımız Fatih Turan, İlçe Yönetimimiz ile birlikte Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımızı, emniyet güçlerimizi, güvenlik güçlerimizi, askerlerimizi ziyaret ettik… Bir kez daha kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Yüreğimiz, kalbimiz onlarla birlikte. Hatay halkı, Samandağ’dan Kırıkhan’a, Arsuz’dan Reyhanlı’ya bir bütündür. Tek yürek, askerimizin yanındadır. Ama maalesef, Sayın Bakan, -gittiler- az önce bir buçuk saat Afrin’le ilgili konuşma yaptı. Bir buçuk saat boyunca Reyhanlı’nın ‘R’sini dile getirmedi.

Sayın Bakan, şu an Reyhanlı bizi izliyor. Umarım kendilerinden bir özür dilersiniz. Konu Afrin olunca, yanı başında 31 tane roket düşüyor, insanlarımız ölüyor, yaralanıyor ama Sayın Bakan Reyhanlı’yla ilgili bir tek kelime etmiyor. Şimdi, konu gazilikten açılmışken, bir konu var. Hadi gelin, Sayın Bakan başta olmak üzere, Sayın Ak Parti Grubu başta olmak üzere, Reyhanlı’ya ‘gazi’ unvanını verelim. Buyurun, yarın da ben Meclis’te bu kanun teklifini dile getireceğim. Değerli arkadaşlar… Cumhuriyet tarihinde bu kadar zigzagların yaşandığı bir siyaset anlayışı, bir siyaset zihniyeti daha yaşanmadı. Bizler, komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Bizler şunu söylüyoruz… Eğer gerçekten yeniden Türkiye ile Suriye arasındaki sınırı güvence altına almak istiyorsanız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir komisyon oluşturacaksınız ve bu komisyon yeniden Suriye Devleti’yle görüşme yapacak, iş ve güç birliği yapacak. Oradaki terör ancak böyle temizlenir. Bir kez daha Hükûmeti uyarıyoruz… Gelin bu komisyonu kuralım, bu görüşmeleri yapalım ve yeniden eskisi gibi 911 kilometrelik Suriye sınırımızı tapu gibi sağlam yapalım. Reyhanlı halkına, Kırıkhan halkına, Kilis halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu arada Reyhanlı ilçemize ‘GAZİ’ unvanını da unutmayalım” dedi.

Bir cevap yazın