Tarihin yaşayan temsilcilerini sevindirdi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği’ni ziyaret ederek, tarihin yaşayan temsilcileri ile biraraya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör unsurlarını temizlemek için Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nda Mehmetçiğe destek mesajları verilen buluşmada, gaziler ziyaretin anısına Başkan Savaş’a Türk Bayrağı ile birlikte ziyaretin anısına plaket hediye etti. Başkan Savaş da, Türk Bayrağını öperek kabul ederken, gazilere anlamlı hediyelerinden dolayı teşekkür etti ve şeref defterlerini imzaladı.

Gazilerden HADO’ya tam destek

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şube Başkanı Neşet Turhan, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Başkan Savaş’ın Hatay’a hizmet mücadelesini de takdirle takip ettiklerini ifade etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği olarak Hatay Deniz Otobüsü(HADO) projesine tam destek verdiklerini de ifade eden Turhan, “EXPO 2021 ve gastronomi unvanının yanısıra İskenderun ve Samandağ’dan Mersin Marina’ya, Kıbrıs Gazimağusa ve Lübnan Beyrut’a Deniz Otobüsü Seferleri başlatacak olan projenin Hatay’ın tamamı için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. HADO’nun deniz taşımacılığının ulusal çıkarlarına, ülkemizin turizm açısından dünya ülkelerine tanıtılması konusunda yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple projeden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz ve projeyi sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

“Dualarımız Kahraman askerlerimizle”

Ülkemizin bağımsız bütünlüğü için canını ortaya koyan gazilerle her fırsatta biraraya gelmeye büyük özen gösterdiğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna vermiş olduğunuz üstün fedakârlıklardan dolayı hepinizi saygıyla selamlıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlere minnettarız. Dualarımız Afrin’deki kahraman askerlerimizle. Allah hepinizi korusun” diyerek, çalışmalarına verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Bir cevap yazın