Kasaplar seçimini yaptı

İskenderun Kasaplar ve Balıkçılar Odası Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Mevcut başkan Nevzat Sert ile Hüseyin Karakurt’un yarıştığı kongreye Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat, esnaf oda başkanları ve odaya kayıtlı üyeler katıldı. 120 üyenin bulunduğu ve iki adayın yarıştığı kongrede 97 oy kullanılırken,  73 oy alarak başkanlığa getirilen isim mevcut başkan Nevzat Sert oldu.

“Dualarımız askerimizle”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nce Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’na değinerek, “Askerlerimize başarılar diliyorum. Rabbim onları korusun. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Allah güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun” dedi.

“Birlik ve beraberliğimiz kazansın”

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Teksöz, her iki adaya da başarılar dileyerek, “Seçimi bu iki kişiden biri kazanacak. Ama kim kazanırsa kazansın birlik ve beraberlik bozulmayacak. Hepimiz birbirimizden alışveriş yapıyoruz, et alıyoruz, balık alıyoruz, tavuk alıyoruz. Buradan çıkınca herkes birbirinin yüzüne bakacak. İskenderun’a yakışan bir kongre olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Desteğe teşekkür

Üyelerinin kendisine duyduğu güvene teşekkür eden Başkan Nevzat Sert ise kongre sonrası yaptığı kısa konuşmada, “Oda yönetimi olarak esnafımızın sorunlarını çözmek daha iyi standartlarda çalışmalarını sağlamak için ilgili kurumlar ve üst kuruluşlarımız devamlı iletişim halinde olduk. Bugüne kadar odamız ve üyelerimiz için nasıl mücadele ettiysem bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bugün buraya gelip desteklerinizi esirgemediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın