Türk Kızılay’ı yapacağını yapıyor

Suriye Krizi İnsani Yardım Faaliyetleri kapsamında, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu tarafından fonlanan ve Kızılay tarafından yürütülen Toplum Merkezi Programı kapsamında, 12’nci Toplum Merkezi Hatay’da törenle açıldı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Danimarka Kızılhaç Genel Sekreteri Anders Ladekarl, Türk Kızılayı şube başkanları ve vatandaşların katılımıyla Reyhanlı’nın Bağlar Mahallesi’nde açılan merkez geçici barınma merkezleri dışında yaşayan sığınmacılara ve bölge halkına psikolojik destek, koruma, geçim kaynağı geliştirme ve sosyal uyum çalışmaları gerçekleştirecek.

“Finansal yatırımların yarısı Suriyelilere”

Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık,  toplum merkezinin Türk Kızılayı’nın Suriye krizinin başladığı günden bu yana yaptığı hizmetlerden sadece biri olduğunu belirterek, “Sesimizi yükseltmek, bu insanların acılarını daha fazla paylaşmak ve onların acılarını dindirecek daha fazla projeler yapmak durumundayız. Dün Azez’deydik. Biraz önce İdlib’deydik. Oradan geliyoruz. Oralarda kurduğumuz çadır kentlerde, savunmasız insanlara koruma sağlamaya, insani destek vermeye gayret gösteriyoruz. Bugün Türk Kızılayı olarak yapmış olduğumuz bütün çabaların neredeyse finansal anlamda yarısı Suriyeli kardeşlerimizin acılarını dindirmek için harcanıyor. Harcayacağız tabii. Mal Allah’ın, kul Allah’ın. Bu emanetler bugünler için var. Biz bugünler için varız” dedi.

Kınık, açtıkları toplum merkeziyle Suriyeli sığınmacıların bir arada nasıl yaşayabileceklerini, kaybetmiş oldukları umutları nasıl yeşerteceklerini göstermeye, onlara psikososyal anlamda destek olmaya ve sorunlarını çözmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

“Türkiye, cömert bir ülke”

Danimarka Kızılhaç Genel Sekreteri Anders Ladekarl ise Türk Kızılayı’nın Suriyeliler için güzel hizmetler verdiğini, Türkiye’nin kendisine sığınmış her milletten insana kucak açtığını belirterek, “Türkiye dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkedir. Bu cömertliğinden dolayı onlarla büyük gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Yalnızca Suriyelilere değil aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesinden, yerinden edilmiş halka ev sahipliği yapan ülke Türkiye. Türkiye’de bulunan sığınmacılara hastaneler, okullar açtınız. Yalnızca bunları değil kalbinizi açtınız bu insanlara” dedi.

“Hatay’a hayırlı olsun”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, da Türk Kızılayı Toplum Merkezinin 12. Şubesinin Hatay’a hayırlı uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından, toplum merkezinin açılış kurdelesini kesen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Danimarka Kızılhaç Genel Sekreteri Anders Ladekarl içerisinde çocuk ve gençlere yönelik aktivite alanları ile eğitim bölümleri bulunan merkezi gezdi.

 

 

 

Bir cevap yazın