Devletin şefkat eli Reyhanlı’ya uzandı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Reyhanlı Ticaret Odası’nda son gelişmelerle ilgili bilgi aldığı toplantının ardından,  Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nin gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan 2 asker ile Suriye’nin Afrin bölgesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Reyhanlı’da sivilleri hedef alan roketli saldırısında yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Durum değerlendirmesinin ardından Akdağ, beraberinde Hatay Valisi Erda Ata, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yaralanarak Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 2 asker ile diğer yaralıları ziyaret ettikten sonra, sağlık durumları hakkında İl Sağlık Müdürü Sabahattin Yılmaz’dan bilgi aldı.

Hastane çıkışında  2 asker ve diğer yaralıların durumlarının iyi olduğunu, gerekli tedavi ve bakımların en iyi şekilde yapıldığını aktaran  Recep Akdağ, Hatay Devlet Hastanesi’nin tecrübesi ve şartları bakımından yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

Akdağ, terör örgütü PYD/PKK mensuplarının Reyhanlı’da sivillere yönelik saldırısı sonucu yaralanan 4 yaşındaki Muhammed Abdurrahman’ı da ziyaret ederek, çocuğun ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Reyhanlı’daki saldırılarda ev, iş yeri veya araçları zarar görenlerin zararlarının giderileceğini, onarımların yapılacağını açıkladı.

Bir cevap yazın