14 nokta hainlerin elinden kurtarıldı: 1 şehit

Hava saldırılarıyla başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’nın üçüncü gününde toplam 14 nokta örgütten kurtarıldı. Afrin’in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, gündüz saatlerinde Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini  teröristlerden arındırdı.  TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, Afrin’in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül  beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno  çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha  ele geçirdi.

Afrin için yeni cephe: Azez

TSK ve ÖSO, Afrin’in doğusundaki Azez’den öğle saatlerinde Burseya Dağı’na yönelik operasyonla, bölgeyi PYD/PKK’dan almıştı. Ancak ÖSO, çatışmaların ardından Burseya Dağı’ndan çekildi. Çekilmenin ardından çatışmalar dağın eteklerinde devam ediyor. Terör örgütü, Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

Geceleri çatışmalar yaşanıyor

Gündüz zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu Afrin bölgesinde geceleri ise çatışma sesleri yankılanıyor. Özellikle Cabel Bursiye bölgesinde konuşlu ÖSO güçleri, PYD’li teröristlerin bulunduğu bölgeyi ağır silahlarla ateş altına alıyor. Aynı zamanda teröristlerin bulunduğu bölge Türkiye sınırında konuşlu bulunan birlikler tarafından Fırtına obüsleri ile ateş altına alınıyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nda İlk Şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Astsubay Musa Özalkan’ın cenazesinin ambulansla Kilis’ten Gaziantep’teki Adli Tıp Kurumu’na getirildiği belirtildi.

 

 

Bir cevap yazın