Bu yıl karneler renklendi

18 Eylül’de başlayan 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi bugün öğrencilerin karne heyecanı yaşamasıyla sona erdi. Ülke genelindeki milyonlarca öğrenci gibi İskenderun’da da karne alarak 15 günlük tatile başlayan öğrencilerin bazıları sevinirken, bazıları düşük notlar yüzünden üzüldü. Okulla bu yıl tanışan minik öğrenciler ise velileriyle birlikte ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı. Bütün öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılına 5 Şubat’ta başlayacak olan ikinci dönemle yeniden merhaba diyecek.

“Bol bol kitap okuyun”

İskenderun 5 Temmuz İlkokulu 3/B Sınıf Öğretmeni Osman Bakırcı, üzerinde kardan adam ve deniz kızı figürlerinin bulunduğu renkli ve dikkat çekici karneleri dağıtırken, öğrencilerine bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.  5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci döneme motivasyonları yüksek, dinlenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini anlatan Bakırcı, velilere de karnedeki notlardan ziyade önemli olanın çocukları geleceğe en iyi şekilde yetiştirip, topluma saygın bireyler kazandırmak olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından öğrenciler için özenle hazırlamış olduğu kardan adam ve denizkızı resimli karneleri dağıtan Sınıf Öğretmeni Osman Bakırcı, her bir öğrencisi ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirmenin yanısıra, toplu fotoğraf da çektirerek birinci dönemi öğrencileriyle birlikte noktaladı.

Bir cevap yazın