Yağmur yağdı, şehir felç oldu!

İskenderun Pac Meydanı Battı-Çıktı Projesi’nde iki koldan çalışmalar hızla devam ederken, etkili olan yağışların ardından kullanıma açılan yan yollardaki çukur ve çamur eziyeti vatandaşın tepkisine neden oldu. Eski üst geçit kısmında bir yandan araç sürücülerinin, bir yandan da vatandaşların çamur ve çukur deryasından geçme savaşı verdiği dikkatlerden kaçmazken, dolmuş güzergahının bulunduğu noktalara kadar yürümek zorunda kalan vatandaşlardan da “Hizmeti eziyetle mi alacağız?” şeklinde isyan sesleri yükseldi.  Kentin içine kadar akan çamur bir yana, civardaki esnaf dükkânlarının önünü çamurdan temizlemek için adeta seferberlik başlatsa da çamur deryasının önüne geçmeyi başaramadı.

“Çamurda yüzüyoruz”

Özellikle yoğun olarak kullanılan İskenderun Devlet Hastanesi’ne giden veya hastaneden dönen vatandaşlar, “Yapılan hizmetler elbette olsun, ama neden bunun önlemi alınmaz. Bu çukurlara önlem bulunmaz. Her gün bu yolu kullanmak zorundayız.  Daha önce toz soluyorduk, yağmurdan sonra da çamur içerisinde yüzüyoruz. Araçların geçişleri sırasında üzerlerimize çamur sıçrıyor. Araçlarımız sanayiden çıkmaz oldu. Her defasında geçiştiriliyor. Bu insanlara yazık, bu eziyet kime! Her gün çamura batıyoruz” diyerek, yetkililere önlem alınması için seslendi.

İKEM Koleji civarı göl gibi!

İlçe genelinde birçok mahallede yaşamı sekteye uğratan yağışlar, İkem Koleji civarını da göle dönüştürdü. Yollardaki çukurlara tepki gösteren araç sürücüleri, göllenmeler yüzünden trafikte zaman zaman zor anlar yaşadı. Her yağışta yolun neredeyse kullanılamaz hale geldiğini dile getiren vatandaşlar,  battı çıktı çalışması dolayıyla  araç trafiğinin arttığı yolun biran önce düzeltilmesini talep etti.

Bir cevap yazın