Minikleri can kulağıyla dinledi

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Ketem Birimi, ‘Kanser Farkındalık Ayı’ dolayısı ile düzenlenen etkinlikler kapsamında anaokulu öğrencileri ile birlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti.‘Kanser Farkındalık Ayı’ dolayısıyla düzenlenen ziyarete, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter ile birlikte sağlık personeli, İSTE Genç Sağlık Liderleri, Mithatpaşa Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu ve TEK Kampus Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, bu ay içerisinde birçok etkinliğe imza attıklarını dile getiren Müdür Volkan Yeter, “Kanser Farkındalık Ayı’ etkinlikleri çerçevesinde anasınıfı öğrencilerimize eğitimler vererek, öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, kötü alışkanlıklarının anlatımı (sigara, alkol), erken tanının önemi, kişisel bakım, hijyen, akıllı ilaç kullanma vb. konularda farkındalığı arttırılmıştır. Ayrıca sınıflarında öğretmenlerinin katkılarıyla bu konuda pankart, afiş hazırlama ve klip çekme etkinlikleri de yapılmıştır. İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bu etkinlikte ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’ atasözünden yola çıkarak sağlıklı yaşamın, kanserden korunmadaki önemini küçük yaşlardan itibaren aşılamak için verdiğimiz eğitimlerle hem anasınıfı öğrencilerine bu bilinci vermeye çalıştık hem de ailelerinin ve öğretmenlerinin konu ile ilgili farkındalıklarını artırarak çocuklarına bu konuda örnek olmalarını amaçladık. Öğrencilerimiz ailelerine sağlıklı beslenmenin ve düzenli egzersiz yapmanın faydalarını anlatmış, sigaranın zararlarını ve kullanmamaları gerektiğini söylemiş, aile fertlerini KETEM ‘e tarama yaptırmak için yönlendirmişlerdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, ellerinde sağlıklı beslenme, kanserden korunma, erken tanının önemi, sigaranın zararları ve akılcı ilaç kullanımı ile ilgili pankartlar taşıyan ve şarkılarla mesajlar veren minik öğrencileri can kulağıyla dinleyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, erken yaşta farkındalık oluşturulmasının sağlıklı bir nesil açısından önemine dikkat çekti.

Bir cevap yazın