Devlet Övünç Madalyası’nı hakkettiler

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Hatay Valiliği tarafından şehit yakını ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreni gerçekleşti. 5 gazi ve 12 şehit yakını için düzenlenen törene Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Gürbüz, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Uğur Ertekin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı.

Şehit ve gazilerin özgeçmişlerinin okunması ve beratlarının sunulmasının ardından, kürsüye Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli davet edildi.

Ülke için en büyük fedakarlığı yapan bütün şehitleri rahmetle anan Vali Vekili Orhan Mardinli, “Sizler gerek bölücü terör örgütleriyle gerekse 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır” dedi.

Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli daha sonra, 5 gazi ve 12 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti. Tören sonrası Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli ve protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları onuruna verilen yemeğe katıldı.

 

Bir cevap yazın