Mansuroğlu bir konuştu, pir konuştu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, yeni yönetimi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.  İskenderunlu 5 kurultay delegesi, Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz ve partililerin katıldığı toplantıda ülkenin kötü gidişatına dikkat çeken Mansuroğlu, Ak Parti ve MHP’yi de yaptığı göndermelerle eleştirdi. Parti yöneticileri ve kurultay delegeleri ile birlikte birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Mansuroğlu, 3-4 Şubat tarihinde yapılacak olan CHP Kurultayı’nın ardından yerelde ve genelde iktidara gelmek için hep birlikte sahalarda olacaklarının mesajını verdi.

“Ülke, uçurumun kenarında”

Ülkenin içerisinde bulunduğu durumu gözler önüne seren Başkan Mansuroğlu, “Türkiye’nin hali malum… Ülkemiz bir uçurumun kenarında. Ekonomi, terör, iç güvenlik ve huzur bir taraftan, inanın nefes almakta zorlanıyoruz. Hele en son çıkartılan KHK’larla ülke boğulma noktasına getirildi. Ülkeyi padişah fermanıyla yönetiyorlar. Öyle bir ülke düşünün ki; 9 yaşında bir kız çocuğu için ‘Evlenebilir’ fetvası veriliyor. Biz buradan bu fetvayı verenleri lanetliyoruz. Bunun yanı sıra birkaç gün önce meclis kapısında geçinemediğini söyleyen bir işçi vatandaşımız kendini yaktı. Ekonomimiz gerçekten bir gün önce Trabzon’da yoldan çıkıp uçuruma yuvarlanan uçağa benzedi. Varın siz düşünün Türkiye’nin durumunu! Bakın dünyadaki en etkin güç barış dilidir. Kendi komşularına kin, nefret ve düşmanlık duyan bir dünya lideri karşısında terörü ithal eder. Çevremizde dostumuz yok. İlişkilerimiz sıfır. İdlip ve Afrin’e girdik. Bir bataklığa saplandık. Eğer konu Türkiye’nin güvenliği ve sınırı ise bugüne kadar atı alan Üsküdar’ı geçti. Sınırlarımız delik deşik oldu. Ülkemizin güvenliği ve sınırları böyle korunmaz. Zamanında terörü ithal edenleri, şimdi bunlar temizlemeye çalışıyor. Bunlar bir tarafa; biliyorsunuz ki belediye başkanlarımız çeşitli bahanelerle görevlerinden uzaklaştırılıyorlar. Bir ‘Temizlenme’ ve ‘Yenilenme’ hareketi diyorlar bunun adına. Yaptıkları, gözlerini bizim belediye başkanlarımıza dikmek… Onları içeriye almaya çalışıyorlar. Soruşturma açıyorlar. Buradan ilan ediyorum; ‘Biz İskenderun Belediyesi’ni de alacağız, sıkıysa o belediye başkanını da içeriye alın” dedi.

MHP’ye yüklendi

‘Yavru İktidar’ benzetmesiyle MHP liderine yüklenen Mansuroğlu, “Sanırım hiçbir ülkede kendi bekası için tüm milliyetçi dava arkadaşlarını satan bir lider görülmemiştir. Dünya literatüründe böyle bir lider görülmemiştir. Biz, CHP olarak dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Şunu biliyoruz ki; biz Türkiye’nin çimentosuyuz. Türkiye demokrasisinin sigortasıyız” dedi.

“Hedefimiz; yerelde ve genelde iktidar”

CHP’nin il ve ilçe kongreleri sonrası, değişim sürecine girdiğini de sözlerine ekleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Bildiğiniz gibi il ve ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. Hatta inanılmaz bir katılımla eşine az rastlanır bir kadın kolları kongresi de yaptık. Ben aynı coşkuyu, aynı kalabalığı, seçim meydanlarında, sandık başlarında, miting alanlarında, çalışma sahalarında da görmek istiyorum. Yine İskenderun olarak düzenlenen il kongresine 9 kurultay delegesi arkadaşımızı yollayarak, kongreye damgamızı vurduk. Dileğimiz o ki, bundan sonra beraber olalım, bu örgütün önünü açalım. Öncelikle yerelde sonra da genelde iktidar olmak için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın