Payas Belediyesi ve Kızılay’dan afet istişaresi

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ı Payas Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde ziyaret etti.  Payas Belediyesi ve Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliğiyle 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek projelerin yanısıra, ilçenin afet riskleri ve bu risklerin önlenmesine dair fikir alışverişi yaptıkları buluşmada, Başkan Bekir Altan Türk Kızılay’ın  Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğunun altını çizdi.

Gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas Belediyesi olarak, bugüne kadar Kızılay ile birlikte kan bağışından tutun da bölgede yaşanılabilecek olası bir afet durumunda neler yapılması gerektiğine kadar birçok konuda ortak çalışmalar yaptık. Ümit Beye, Kızılay olarak yapılacak çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirdikleri ve bizlerle toplum yararına olacak çalışmalarda işbirliği yaptıkları için teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapılacak çalışmalarda her zaman Kızılay’ın yanında olup destek vermeye ve işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Kızılayı’nın bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgiler veren ve Payas’ta yapılabilecek çalışmalar hakkında da istişarede bulunan İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay da, “Türk Kızılayı İskenderun Şubesi olarak, Hatay genelinde yaptığımız çalışmalar ve geleceğe yönelik yapacağımız çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere bugün Payas Belediye Başkanımız Sayın Bekir Altan’ı ziyaret ettik. Kızılay olarak, Payas’ta yapılacak faaliyetler, afetle ilgili çalışmalar, afet riskleri, bölgede olası bir afette yapılması gereken ön çalışmalar ve Kızılay olarak belediyeyle yapacağımız çalışmalar ile ilgili bölge kontrolü sağlamak amacıyla buradayız. Her zaman yanımızda olan ve yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğini söyleyen Bekir Başkanımıza hem kabulden, hem de desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın