Madde kullanma yaşı bakın kaça düştü?

Hatay Çalışma ve İş Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen ‘Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu’ (SİROMA Projesi) Hataylılara umut ışığı olmaya devam ediyor.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile ülke gündeminde yer alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın ‘Hatay’da işsiz hiçbir vatandaş kalmayacak’ parolasıyla yola çıkan HBB ekipleri, toplum tarafından dışlanarak istihdam edilemeyen madde bağımlısı vatandaşları meslek sahibi yapmak ve topluma kazandırmak için kolları sıvadı.

Yapılan araştırmalar sonucunda zararlı madde kullanımının 10 yaşa kadar düştüğü günümüzde, özellikle çocuklar ve gençler için tehlike arz eden uyuşturucu bağımlılığının önüne geçebilmek için önemli bir adım atarak ‘Aşçı Çırağı Kursu’nu Hataylı vatandaşlarla buluşturan HBB, gerçekleştirilen bu proje sayesinde halk sağlığını iyileştirmenin yanı sıra vatandaşlara yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor. Günde 4 saat olmak üzere toplamda 178 saat eğitim alacak olan kursiyerlere, kurs bitiminde bakanlık onaylı sertifika verilecek.

 

Bir cevap yazın